Frisse doperwtensoep met zalm, kiemgroenten en dille

Een verse soep staat binnen een half uur op tafel en is een ideale lunch. Door de doperwten is het een frisse variant op de Hollandse erwtensoep. Deze maak je op smaak met gerookte zalm en kiemgroenten. Ook heerlijk met makreel!

Voor 2 porties:
– 400 gram (diepvries) doperwten
– 2 uiten
– 2 el olijfolie
– 600 ml groentebouillon
– 200 gram gerookte zalm
– 1 tl nootmuskaat
– 2 el verse dille
– 100 gram kiemgroenten
– peper en zout

Pel en hak de uien en fruit in olijfolie tot ze goudgeel zijn. Voeg de (ontdooide) doperwten aan de uien toe en giet de bouillon erbij. Breng de soep met zout en peper op smaak en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Pureer de groenten en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schenk in 2 kommen en voeg de kiemgroenten en dille toe. Snijd de gerookte zalm in kleine plakjes en voeg deze als laatste toe. Nestel jezelf op de bank en mmm eet smakelijk!