Nog 1 week te gaan. Voor 20.000 marathonlopers is het tijd voor die laatste lange duurloop en de taperfase. Voor voorpret en zenuwen. Voor koolhydraten stapelen. En dan zijn ze op 15 oktober helemaal klaar om aan de start te staan in het legendarische Olympisch Stadion. En er een paar uur later te finishen.

Wat maakt dit evenement het ‘Masterpiece’ van 2023?!


De Amsterdam Marathon is steeds eerder in het jaar compleet uitverkocht. Ook voor de halve marathon en de 8 km is er al sinds de zomer geen startbewijs meer te krijgen. Totaal is het ruim 45.000 deelnemers uit meer dan 100 verschillende landen wél gelukt om zich in te schrijven. En ondanks dat de binnenstad er dat weekend mee overspoeld zal gaan worden heeft de gemiddelde Amsterdammer geen flauw idee dat deze mensen geen ‘gewone’ toeristen zijn maar lopers, te herkennen aan hardloopschoenen en een Garmin.

Deze marathon is geliefd om de prachtige historische binnenstad en het snelle vlakke parcours. Gehaat om het saaie industrieterrein in oost en dat ellenlange stuk Amstelveenseweg voor eindelijk het stadion in zicht komt.

Dit jaar zal er een indrukwekkend deelnemersveld voorgaan, op jacht naar parcoursrecords, PR’s en de Olympische limiet voor Parijs ‘24. Bij de dames zien we Nienke Brinkman, Jill Holterman en Anne Luijten. Bij de heren Khalid Choukoud, Richard Douma, Roy Hoornweg, Stan Niesten en Luuk Maas. De Ethiopische eliteloper Birhanu Legese is favoriet, met zijn 2.02.48 de 4e tijd ooit gelopen. Het parcoursrecord in Amsterdam staat op 2.03.39. Bij de dames zien we de eveneens Ethiopische Degitu Azimeraw die een PR heeft van 2.17.58. Om het parcoursrecord te verbreken moeten daar 38 seconden vanaf.

Voor ons Run2Day’ers is de Amsterdam Marathon een feestje. De toenemende drukte rondom het evenement en de extra gezelligheid in de winkels op de Overtoom en in Oosterpark, waar we iedereen van de laatste gels, adviezen en race benodigdheden voorzien is al gaaf. Maar weinig kan tippen aan de Expo in Sporthallen Zuid. Als organisator van deze Expo zullen we weer met een grote stand te vinden zijn. Daarnaast is er dit jaar een aparte ‘Center of Speed’.

Iedereen die zijn startnummer die dagen komt halen is van harte welkom bij ons, om een rondje te shoppen, een Limited Edition marathon shirt te laten bedrukken of voor een last minute advies. We zijn er voor je!

12 oktober : 13.00 - 20.00 uur
13 oktober : 10.00 - 20.00 uur
14 oktober : 09.00 - 19.00 uur