Het regent pijpenstelen en het waait minstens windkracht 6. En als klap op de vuurpijl is het koud en al pikkedonker. Thuisblijven? No way! Met deze tips blijf je dit najaar gemotiveerd doorlopen.
 
Loop met een maatje
De beste stok achter de deur is natuurlijk: samen lopen. Als je hebt afgesproken met een vriend of vriendin kan de regen met bakken uit de lucht komen, maar één ding is duidelijk: jullie gaan gewoon. Na afloop foto post je een foto op Facebook of Instagram en kun je trots zijn op jezelf, want: ‘Goed gedaan, bikkels!’
 
Natuurlijke interval
Iedere loper wéét hoe goed intervaltraining is. Maar het is lastig jezelf ertoe te zetten. De oplossing: een winderige dag. Kort je rondje in en ga voor een natuurlijk intervaltraining. Reken maar dat je met tegenwind harder moet werken. En op de terugweg laat je jezelf lekker naar huis blazen.
 
Fysiek en mentaal sterker
Binnenblijven op een Hollandse herfst- of winterdag lijkt aantrekkelijk. Maar als je je smoesjes aan de kant schuift en tóch gaat lopen, mag je na afloop trots zijn op jezelf. Je wordt er fysiek en mentaal een sterker mens van.
 
Moe? Doe de 12-minuten test
Minder daglicht, amper zon. Het resultaat: moe, duf en sloom. Stel dan de 12-minuten-regel in. Trek je hardloopschoenen aan en beloof jezelf: als ik na 12 minuten nog steeds moe ben, mag ik linea recta terug naar de bank. Je bent namelijk pas te moe om te lopen, als je na 12 minuten nog moe bent. 

Wek het oermens in jou
We leven in een wereld vol luxe. Alles is schoon, droog, warm, zacht en overal kun je zitten. Maar soms schreeuwt het oermens in jou om een andere aanpak: buiten bikkelen en afzien. Vecht jezelf dwars door de elementen wind, regen en kou en je voelt je als herboren.
 
Ontdek een schat
Er ligt een schat aan onverharde paden te wachten om door jou ontdekt te worden. Dus ruil je vertrouwde rondje asfalt op een winterse, natte dag eens in voor een avontuurlijk bos- of trailpad.