Yes! Rennen in de sneeuw. De leukste afwisseling op troosteloze winterdagen is een pak sneeuw. Er mag weer gespeeld worden, door jong en oud. Dus neem vrij als het moet, verplaats alles naar later en geniet er keihard van. Want sneeuw is een onverwacht feestje dat alleen maar dan en op dat moment gevierd kan worden. En wat zeker niet overgeslagen mag worden is een rondje rennen met dat heerlijke knisperende geluid onder je voeten.

Waar moet je op letten?


- Maak kleine pasjes, dan kan je jezelf sneller corrigeren. Let daarnaast goed op waar je je voeten neerzet om uitglijden te voorkomen.

- Probeer op de verse sneeuw te lopen waar mogelijk, dat is minder glad dan fijngestampte sneeuw.

- Draag trailschoenen tijdens je run, het grovere profiel biedt meer grip dan gewone hardloopschoenen. Ook hiermee verklein je de kans op een valpartij.

- Loop korter en rustiger. Je belast je lichaam tijdens hardlopen in de sneeuw anders, zowel je spieren als je mobiliteit moeten zich daarop aanpassen.

- Gore-tex materialen houden je lichaam en voeten droog, maar voeren wel je zweet af. Zo koel je niet af door natte kleding of schoenen.

- Kies voor bekende wegen en routes zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

- Laat je muziek een keertje thuis. Geniet van de rust en de magie van het winterse landschap.. en voorkom dat je een van je oortjes verliest in de sneeuw.