Omdat het fantastisch is om de wereld te verkennen op je hardloopschoenen neem je die natuurlijk mee op vakantie. Niks moet, alles mag. We delen wat tips om dat zo leuk (en effectief) mogelijk te doen.

Bereid je voor


Waar ga je heen en hoe? Wat voor weer gaat het worden? Wat voor wegen ga je daar aantreffen? Zijn ze verhard of onverhard? Hoeveel keer denk je dat je gaat lopen? Zorg dat je niet met je stinkende wasje blijft zitten maar neem een beetje wasmiddel mee.

Stel een vakantiedoel 


Afhaken is het grootste risico, en hoewel dat zeker op vakantie niet erg is voel jij je misschien toch lekkerder als je wel gaat. Het volgen van je schema is vaak niet haalbaar en dat hoeft ook niet. Spreek in plaats daarvan met jezelf dan af hoeveel km’s per week je ongeveer gaat lopen, of het aantal keer.

Ga vroeg


Alleen al om de temperatuur is het beste wat je kan doen om vroeg te gaan lopen. Daarnaast heb je vast nog een heleboel andere leuke dingen te doen op zo’n vakantiedag. Bijkomend voordeel: Dat heerlijke ‘gewoon gedaan’ gevoel voelt nog lekkerder dan anders.

Leg je spullen klaar


Om je uitslapende reisgenoten zo min mogelijk te storen is het handig om al je spulletjes de avond ervoor al klaar te leggen zodat je zodra je wakker bent, zo snel mogelijk op pad kan gaan.

Neem geld, water en je opgeladen telefoon mee


Waar je ook bent, wat je precies gaat aantreffen dat weet je niet dus ga niet op pad zonder essentiële zaken als geld, pinpas en je opgeladen telefoon.