De zomer is lekker doorgebroken maar we blijven dapper doordraven. Je kunt lopen wanneer je zin hebt of strak vasthouden aan je schema, wat voor jou maar prettig voelt. Denk aan rustige rondjes op vakantie. Ga een keer een trail lopen ergens in Europa, of in eigen land. En er zijn altijd hardloop evenementen om je in beweging te houden of je snelheid te prikkelen. Want je weet het, fast bodies are made in summer: als jij wil vlammen in het najaar dan leg je nu een mooie basis.

Belangrijk is en blijft het om jezelf extra goed te verzorgen deze maanden. De zon is heerlijk maar onderschat nooit de impact die de warmte en zonnestralen hebben op jouw lichaam.

Aan welke zaken je zeker moet denken lees je hieronder.

Cap


Een lichtgewicht cap zorgt dat je je hoofd koel houdt, je een beetje schaduw voor je ogen werpt en voorkomt dat zweetdruppels in je ogen lopen.

Bril


Dat UV-straling blijvende schade aan de huid kan veroorzaken is voor niemand nieuws, maar dat je ogen daar ook gevoelig voor zijn, daar houdt niet iedereen rekening mee. Een bril met gepolariseerde glazen, die daarnaast niet van je neus zakt én er leuk uitziet, is zeker een musthave.

Elektrolyten


Meer warmte betekent meer zweet en meer dan je denkt. Zeker bij je langere runs is het dan ook wijs om aan te vullen wat je verliest, zowel vocht als elektrolyten. Met deze tabletten heb je alles snel weer op peil.

Water


Omdat je vaak pas merkt dat je hydratatie niet op orde is als het te laat is en je al hoofdpijn of andere klachten krijgt, is het met name in de zomer zaak om altijd water bij de hand te hebben. Zeker tijdens het rennen. Met deze comfortabele handheld bottle zal dat geen probleem zijn.

Hartslag


Je lichaam moet harder werken om op temperatuur te blijven als het warm is buiten. Om ervoor te zorgen dat je niet te veel van jezelf vraagt kan het raadzaam zijn om je hartslag extra goed in de gaten te houden met een hartslagband, die je koppelt aan je sporthorloge.

Andere tips


Zet de wekker, vertrek voor dag en dauw om de zon voor te zijn. Check buienradar aangezien er steeds vaker verrassende schommelingen zijn in het weer. Smeer je in met een hoge factor, het gaat altijd sneller dan je denkt.