Steeds eerder zijn de grootste en bekendste marathons uitverkocht. De laatste jaren zijn er ongekend veel lopers bijgekomen en is de populariteit van de klassieke afstand tot grote hoogte gestegen. Dat is gaaf. Maar steeds verder vooruitplannen, nog duurdere startnummers, loterijen waarbij de kans dat je een miljoen wint groter is, dat is helemaal niet gaaf. Tijd om verder rond te kijken naar toffe marathons waar je je nu nog steeds gewoon voor kunt inschrijven dit voorjaar.

5 Europese stadsmarathons waar je een leuke tijd kunt hebben én neerzetten:


Milaan - 7 april


Een snel parcours door de historische binnenstad en parken van Milaan. Een iconische stad die tot de verbeelding spreekt maar niet direct om de marathon te lopen. Zonde! Want het is een prachtig en goed georganiseerd evenement.
https://www.milanomarathon.it/en/marathon/

Hannover - 14 april


Vlak en snel en op zo’n 300km afstand hier vandaan vinden we half april de Hannover marathon. Een niet te groot evenement met alle ruimte om je beste tijd ooit te lopen. Geniet van een gezellig weekend vol leuke activiteiten rondom de marathon.
https://www.marathon-hannover.de/en/

Krakau – 21 april


Het grootste internationale hardloopevenement van Polen wordt voor de 21e keer georganiseerd. Sluit in het startvak, op het grootste plein van Krakau, aan bij lopers uit 70 verschillende landen tijdens dit evenement met het thema: ‘Running through history’. https://cracoviamaraton.pl/?hl=en

Luxemburg - 11 mei


Een weekendje Luxemburg met als hoogtepunt de marathon (of halve of estafette) op zaterdagavond. Een parcours met veel klimmetjes en bochten. Er wordt een groot hardloopfeest van gemaakt. Het zal zeker niet je snelste marathon ooit worden, maar misschien wel je gezelligste!
https://www.ing-night-marathon.lu/en/disciplines/marathon

Aveiro - 28 mei


Pas sinds 4 jaar wordt deze vlakste marathon van Portugal georganiseerd en werd vanaf de eerste editie gelijk een groot succes. Deze marathon van ‘duizend emoties’ staat hier onderaan de lijst vanwege de datum maar wat ons betreft de eerste die bedwongen moet worden. Een gave stad en een veelbelovend evenement!
https://www.europemarathon.eu/en/