Van sommige dingen weet je pas dat je ze nodig hebt als je er voor het eerst mee in aanraking komt. Compressiekousen zijn daar een mooi voorbeeld van. Je ziet mensen wel eens rennen met die sokken tot aan de knie en hebt misschien gehoord van je hardloopmaatjes dat ze erbij zweren. Maar waarom een paar goed opgemeten compressiekousen in het basispakket van een hardloper moet zitten, dat is misschien nog niet bij iedereen bekend. We geven de 5 beste redenen:

Beter presteren


Heel hard lopen moet je zelf doen maar voor je beste prestaties zijn het altijd de puntjes op de i. Door de druk van compressiekousen stimuleer je de bloedsomloop van beneden naar boven. Er ontstaat een betere bloedcirculatie. Op deze manier kan zuurstof beter getransporteerd worden richting de spieren. En dit leidt indirect tot betere prestaties.

Voorkom blessures


De verbeterde bloedcirculatie die ontstaat door het dragen van compressiekousen tijdens of na je training (bijvoorbeeld een paar uur naderhand) zorgen ervoor dat je de kans op heftige blessures zoals shin splints of zweepslag verkleint. Maar ook ongemak zoals restless legs, spierpijn of spanning op de kuiten verdwijnt vaak sneller.

Minder pijn en kramp tijdens het lopen


Goede compressiesokken zorgen ervoor dat afvalstoffen tijdens het lopen sneller worden afgevoerd. De verbeterde doorbloeding zorgt er ook voor dat de kans op kramp vermindert.

Compressiekousen
Voorkom spierschade


Door de druk van de compressiesok worden de kuitspieren, de achillespezen en het scheenbeenvlies als het ware ‘compact’ gehouden waardoor de schokbelasting tijdens het hardlopen minder is. Er treedt minder zijwaartse trilling op de kuitspieren op. Op die manier ontstaat er minder spierschade. Hardlopers met achillespees- en scheenbeenvliesklachten ervaren deze lagere belasting vaak als prettig omdat er minder kracht wordt uitgeoefend op deze lichaamsdelen.

Sneller herstel


De juiste compressie zorgt ervoor dat bloed en vocht makkelijker naar boven stroomt. Op deze manier worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd en wordt je herstel gestimuleerd.

Goed opgemeten kousen van Herzog zorgen voor exact de juiste compressie, zo maak je optimaal gebruik van alle genoemde redenen. In al onze winkels kun je dit laten doen door onze verkoopspecialisten.