Doorgewinterde lopers laten zich niet uit het veld slaan door de elementen. Wind, sneeuw, hagel of regen, niets dat ze tegenhoudt als het gaat om hun hardlooprondjes. En een beetje afzien, daar worden we sterker van maar is het nodig om onnodig kou of ongemak te ervaren omdat je outfit te wensen overlaat? Het antwoord is natuurlijk nee.


Om van top tot teen uitgerust te zijn met de juiste gear en gewenteld in maximaal comfort moet je twee items zeker niet over het hoofd zien: Je sokken en je muts.

De perfecte hardloopsokken kunnen een niet te onderschatten verschil maken. Het verschil tussen thuiskomen met koude, natte voeten en een blaar, of lekker warme droge na een soepele run. Goed passende, naadloze sokken van ademend materiaal die zorgen voor vochtregulatie zijn essentieel. Het is de basis van een goede outfit.

Ook een goede hardloopmuts is een item dat nogal eens vergeten wordt als het gaat om goed zorgen voor jezelf tijdens je runs. Dat gaat niet alleen om kou maar ook om het reguleren van je lichaamswarmte. Het weghouden van zweet uit je gezicht. Dus ook hier weer: ademend materiaal dat vocht afvoert zodat je warm blijft, maar niet oververhit raakt.

Waar je ook gaat lopen, hoe ver ook of hoe snel, het combineren van die sokken en die muts zullen je winterse rondjes zonder twijfel positief beïnvloeden. Met de perfecte uitrusting zal elke kilometer prettiger aanvoelen.