Ongetwijfeld is het niet voor het eerst dat je de term Gore-Tex hoort vallen en de associatie ‘sportkleding’ en ‘waterdicht’ heb je ook allang gemaakt. Maar wat is het eigenlijk precies: Gore-Tex, het wonderspul waarmee ‘door weer en wind’ nooit meer een belemmering hoeft te zijn om lekker buiten te gaan rennen? We gaan er alles over vertellen wat je moet weten.

Wat is Gore-Tex?


De naam Gore-Tex komt van de Amerikaanse ontdekker van dit materiaal, Bob Gore. Door een toevallige uitvinding van een strook Teflon, dat bij verhitting acht keer zo lang bleek te kunnen worden, ontstond een mini revolutie op het gebied van outdoor sportkleding. Het is een ademend, waterdicht membraan dat wordt gebruikt voor sportkleding en schoenen. Het wordt vaak gecombineerd met andere materialen om optimaal tot zijn recht te kunnen komen.

En waarom is het zo geschikt voor buitensportkleding?


Het materiaal is winddicht en blijft droog aan de buitenkant doordat de dichtheid van de stof geen druppel water doorlaat. Een fikse regen- of sneeuwbui is geen enkel probleem. Maar de stof blijft wel ademend, zodat warmte en zweet (tot op zekere hoogte) afgevoerd kunnen worden. Hierdoor blijft je lichaam zelfs tijdens de meest intensieve activiteiten droog en comfortabel aanvoelen. Daarnaast is het stevige materiaal uiterst duurzaam.

Hoe verzorg je jouw Gore-Tex gear het beste?


Om de waterafstotende eigenschappen optimaal te kunnen blijven benutten is het wel zo verstandig om extra aandacht te geven aan de verzorging van je Gore-Tex spullen. Volg de instructies op het waslabel strikt op, was niet te heet en gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen. Dit zal de levensduur zeker ten goede komen. Dit prachtige materiaal is niet meer weg te denken bij al je winterse outdoor uitspattingen. Het laatste restje weerstand om van een regenachtige dag een geweldig avontuur te maken is dan ook helemaal weggevaagd. Onze Gore-Tex artikelen vind je online en in onze winkels.