Al direct bij de introductie van de nieuwe Polar Vantage modellen was de eerste vraag; wat is het verschil tussen de Polar Vantage M en Vantage V? Het design van beide multisport horloges is namelijk nagenoeg identiek. Echter de Vantage M is aanzienlijk goedkoper dan de Vantage V. Doordat Polar ons heeft uitgenodigd voor de lancering hebben we vanuit 1e hand kunnen horen en zien wat de verschillen zijn. De Vantage V heeft alle functies van de Vantage M waaronder de ECG nauwkeurige optische hartslagmeting. De Vantage V heeft echter ook de mogelijkheid om je loopvermogen aan de pols te meten, inzicht te geven in je trainingsbelasting en herstelvermogen door middel van Recovery Pro en heeft een krachtigere batterij. Hieronder gaan we daar dieper op in.
 

Loopvermogen
Het grootste verschil tussen de Polar Vantage M en V is dat de Vantage V het 1e (en op moment van schrijven het enige) sporthorloge is dat het loopvermogen meet aan de pols. De Vantage V meet de kracht van de afzet onder andere door middel van de ingebouwde barometer.

Wat is loopvermogen en wat heb je eraan?
Naast snelheid en hartslag geeft loopvermogen inzicht in de geleverde inspanning en prestatie. Loopvermogen is echter een objectievere indicatie om in te zien of je loopprestaties verbeteren. De veel gebruikte indicatoren snelheid en hartslag zijn minder objectief aangezien deze worden beïnvloed door bijvoorbeeld weersomstandigheden, het terrein en/of het moment van de dag waarop je loopt. Als je bijvoorbeeld wind tegen hebt ga je minder snel terwijl je wellicht wel hetzelfde vermogen levert. Hetzelfde geldt als je op heuvelachtig terrein loopt. Het moment van de dag heeft weer invloed op je hartslag. Veel lopers hebben ’s morgens een hogere hartslag bij dezelfde inspanning als later op de dag. Loopvermogen meet onafhankelijk van het weer, terrein of moment van de dag de kracht van je afzet en is daarom objectiever dan snelheid en hartslag om je prestatie te beoordelen.

Trainingsbelasting
Ook uniek aan de Vantage V ten opzichte van de Vantage M is Recovery Pro. Recovery Pro zorgt samen met Traing Load Pro voor een allesomvattende kijk op je trainingsbelasting. De sleutel tot succesvolle sportprestaties ligt immers in de juiste balans tussen trainingsbelasting en herstel. Recovery Pro vertelt je in hoeverre je hersteld bent voor een volgende training en geeft inzicht in je limieten door je aan te geven of je mogelijk overtraind bent, te weinig traint of op schema ligt. De Vantage V geeft in feite aan of je al voldoende hersteld bent voor een volgende (zware) training of dat je beter nog even extra rust kunt houden. Dit doet de Vantage V door continu je hartslag te monitoren. Op basis van unieke algoritmen ontwikkeld door Polar leert de Vantage V jouw persoonlijke belastbaarheid en herstelvermogen zodat je steeds optimaal kunt presteren.

Batterijprestaties
De Polar Vantage V heeft een krachtigere batterij dan de Polar Vantage M. Als alle opties ingeschakeld zijn gaat de Vantage V 40 uur ten opzichte van 30 uur voor de Vantage M.

Voor wie?
De Polar Vantage M is een allround multisport horloge met 95% van de meest gebruikte functies door lopers. Voor de meeste lopers heeft de Vantage M dus voldoende opties en data om je voor, tijdens en na je trainingen en/of wedstrijden in te verdiepen. Ben je echter heel bewust en nauwkeurig bezig met belastbaarheid, herstel en data? Op zoek naar je optimale vorm en voorbereiding op een race? Dan is de Polar Vantage V het ideale sporthorloge voor jou.