Om je fit te voelen ben je steeds vaker aan het hardlopen. Je hebt de smaak te pakken, je raakt in vorm en je kilometertijden bewijzen dat je vooruit gaat. Heerlijk! Tot je langzaam last krijgt van wat kleine pijntjes tijdens het hardlopen… Misschien herken je het wel: stramme kuiten, een zeurende achillespees of pijn in je scheenbeen. Tijdens het hardlopen krijgen je onderbenen heel wat te verduren. Kunnen compressiekousen dit soort blessures voorkomen?


Herzog PRO Sport Compressiekousen
Misschien heb je het al wel eens gehoord… Bij elke landing tijdens het hardlopen vang je tot 3 keer je eigen lichaamsgewicht op. Je kunt je voorstellen dat een ongetraind lichaam moet wennen aan deze impact. Stijve kuiten zijn vaak het eerste teken dat je lichaam een beetje extra hulp nodig heeft. Door het dragen van Herzog Sport Compressiekousen tijdens het hardlopen steun en stimuleer je je kuitspieren. Het speciale drukverloop van de kous zorgt ervoor dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënter wordt opgevangen. Hierdoor ontstaat er minder spierschade en ervaar jij minder spierpijn. Ook zorg je voor minder trekkrachten aan je achillespezen en je scheenbeenvlies.Sneller herstellen
Na een lange duurloop uitpuffen op de bank? Houd je Herzog kousen aan een profiteer van de herstel bevorderende eigenschappen van de kous. Door de kousen in rust te dragen stimuleer je je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller en bent beter uitgerust voor je volgende run.

Wat maakt Herzog uniek?
Bij Herzog weten ze als geen ander dat elke sporter uniek is. Een slanke marathonloper met schoenmaat 42 heeft immers andere kuitcontouren dan een gespierde sprinter met dezelfde schoenmaat. Herzog Medical heeft daarom een uniek opmeetsysteem waarbij de confectiemaat wordt bepaald op basis van 6 meetpunten. Met een assortiment dat bestaat uit maar liefst 54 confectiematen ben jij er dus altijd van verzekerd dat de compressie op jouw benen is afgestemd! Topsporters zoals Marianne Vos, Jorien ter Mors, Thijmen Kupers en de renners van Team Sunweb zweren al jaren bij Herzog.

Ook jij kunt alles uit je sportprestaties halen met de compressietechnologie van Herzog. Kom snel langs in één van onze Run2Day filialen en laat je deskundig opmeten!