Een van de merken die we bij Run2Day voeren is New Balance. Wereldwijd bekend om zijn grote assortiment sport- en vrijetijdschoenen en kleding en een van de grootste spelers in de markt als het specifiek gaat om hardloopschoenen. Niet zomaar. Het Amerikaanse bedrijf werkt na bijna 120 jaar nog dagelijks full focus aan de hoogst mogelijke kwaliteit, volgt de trends op de voet en voert dapper de strijd met de moordende concurrentie.

In 1906 wordt het bedrijf opgericht in Boston met de missie om voetproblemen te verlichten. Na het bestuderen van de kippen uit zijn tuin, begint oprichter William Riley met het ontwerp van inlegzolen en orthopedische schoenen. De drie punten waarop de kip balanceert was volgens hem de basis van de optimale support voor een schoen. Dit verklaart de naam New Balance.

Na verloop van tijd blijft het bedrijf groeien en worden er steeds meer verschillende producten op de markt gebracht. Halverwege de jaren 50 neemt zijn dochter en haar man het bedrijf over. De eerste hardloopschoenen worden dan in 1960 gepresenteerd: De ‘Trackster’, 's werelds eerste hardloopschoen met een gegroefde zool voor betere grip. De populariteit van het merk groeit gestaag bij atleten en hardlopers, waardoor New Balance een gevestigde naam wordt in de atletiekwereld.

New Balance Trackster

In de jaren 70 en 80 richt New Balance zich nog verder op de ontwikkeling van technologische innovaties in sportschoenen. Ze introduceren nieuwe materialen en technieken om comfort, demping en stabiliteit naar een hoger plan te tillen. Het bedrijf start dan ook met de productie van schoenen voor andere sporten, zoals tennis, basketbal en wandelen.

Vanaf de jaren 90 en 2000 begint New Balance ook casual schoenen en kleding op de markt te brengen. Ook hier weer staat kwaliteit en comfort bovenaan de lijst van kenmerken.


Wat New Balance onderscheidt van de concurrentie, is hun onnavolgbare toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Het bedrijf produceert een groot deel van zijn schoenen in de Verenigde Staten. Dit heeft bijgedragen aan een reputatie van een betrouwbaar merk dat hoogwaardige producten levert. Het blijft nog steeds een familiebedrijf.
 

Onze ruime collectie New Balance schoenen en kleding kun je in al onze winkels komen testen of online bestellen.