De New York City Marathon, ook wel de New-York-Marathon, of de TCS New York City Marathon, vernoemd naar de huidige sponsor, behoort samen met de Boston Marathon en de Chicago Marathon tot de grootste hardloopevenementen van de Verenigde Staten. De laatste jaren vindt de wedstrijd plaats op de eerste zondag van november. 

In samenwerking met onze goede partner New Balance geven wij jou de unieke kans om aan de TCS New York City Marathon deel te nemen. Je ontvangt niet alleen een startbewijs. Je krijgt een compleet verzorgde reis naar New York aangeboden! 

Wat moet je doen: 


Jij maakt kans op een compleet verzorgde reis naar New York. Uiteraard moet je wél nog even een klein rondje (42K) door de stad lopen.! Vertel ons waarom jij 5 november in het startvak moet staan. De beste, leukste, grappigste en/of meest originele motivatie wint deze geheel verzorgde reis.

Ga naar onderstaande link en laat daar jouw gegevens en je motivatie achter.

Vul mijn motivatie in


Ready? Set. GO! 
Meer over de TCS New York City Marathon.


Bij de mannen won de Amerikaan Bill Rodgers de marathon vier keer op rij. Bij de vrouwen won de Noorse Grete Waitz negen keer, met twee onderbrekingen doordat ze toen niet deelnam.

In vergelijking met snellere parcoursen, zoals Berlijn, Rotterdam, Frankfurt of Keulen, wordt er door elitelopers op deze marathon twee minuten langzamer en door trimlopers vijf tot tien minuten langzamer gelopen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is het feit dat er in deze wedstrijd niet met tempomakers wordt gelopen. Bovendien is het parcours relatief zwaar door de vele bochten, klimmetjes en het soms slechte wegdek.

Voor de wedstrijd geldt een tijdslimiet van 8 uur en 30 minuten. De deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn op de dag van de wedstrijd. Vanwege de grote populariteit van de wedstrijd worden startnummers via een loting uitgedeeld. Hierbij krijgen lopers die in het verleden de wedstrijd al eens gelopen hebben prioriteit. Snelle lopers kunnen op grond van hun prestaties een startgarantie krijgen.

Er is ook een rolstoel- en handbike-wedstrijd.

Win-actie TCS New York City Marathon