Bescherm je ogen tegen de stralende allemansvriend
We worden blij van het licht en gezond van de vitamine D die de zon ons geeft. Naast het zichtbare licht, stort de zon ook ultraviolette straling over ons uit en daar moeten wij onze huid en ogen tegen beschermen. Zeker als je veel buiten sport.
 
Een training afwerken in de zon is voor elke hardloper een feest. Dat je daarbij vooraf, achteraf en eventueel tijdens je training voldoende moet drinken, weten de meeste lopers wel. Maar waar veel lopers minder rekening mee houden is dat je huid en ogen beschermd moeten worden. Ook als je slechts een klein half uurtje gaat trainen buiten. UV-straling kan namelijk flinke schade aanrichten als die in te grote hoeveelheden je huid of netvlies raakt. De schade die de zon aanricht is voor je ogen onomkeerbaar. Je ogen herstellen namelijk niet zoals je huid dat wel doet.
 
Hoe bescherm je je ogen?
Het dragen van een zonnebril vermindert de kans op staar, hoofdpijn en kraaienpootjes. De sportieve zonnebrillen van Nike bieden voldoende bescherming voor je ogen en zijn zeer comfortabel.
 
De pootjes en de neusbrug van de Nike Run X2 zonnebrillen zijn verstelbaar. Zo vorm je de bril naar jouw gezicht voor optimaal comfort. Bekijk het gehele assortiment zonnebrillen.
 
Jezelf beschermen tegen de iets minder prettige kant van zonneschijn is dus eigenlijk een fluitje van een cent! Draag die zonnebril en je hoeft enkel nog maar te genieten van je training in de zon! Voor je het weet is het weer winter!
 
Maak kans op een Nike zonnebril

Wereldtoppers als Mo Farah en Dafne Schippers dragen tijdens hun trainingen vaak een zonnebril. Mo Farah loopt ook op de wedstrijd met een zonnebril om zijn ogen te beschermen. Wil jij net als deze top atleten trainen met een zonnebril van Nike? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet win jij!