Chat with us, powered by LiveChat

Waarom trainen met een hartslagmeter?

Wanneer je hardloopt met een hartslagmeter en je hartslag meet, weet je exact hoe hard je lichaam aan het werken is. Om het meeste uit je training te halen, moet je niet altijd harder of meer trainen. Je moet juist slim trainen.

Breng je training naar een hoger niveau


Wanneer je je hartslag meet, weet je exact hoe hard je lichaam aan het werk is en kun je gemakkelijk het intensiteitsniveau van je trainingen regelen. Wanneer je je hartslag meet, hoef je niet meer te raden en geef je je training een extra boost.Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige manier om je trainingen bij te houden of een uiterst nauwkeurige manier om je trainingsgegevens vast te leggen, wij maken het mogelijk. De hartslagmeters van Polar en Garmin genieten het vertrouwen van topatleten overal ter wereld en staan bekend om hun robuustheid en nauwkeurigheid.

Hoe meet je je hartslag?


Voor het meten van de hartslag biedt Polar en Garmin twee verschillende methodes: optische hartslagmeting en de borstband met hartslagsensor.

Borstband - De gouden standaard op het gebied van hartslagmeting


De borstband meet de elektrische activiteit van je hart (ECG). Een sensor aan de band detecteert de elektrische signalen van je hart en zet de signalen om in hartslaggegevens.Wanneer je je serieus traint en op zoek bent naar ultieme nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, dan is de borstband met hartslagsensor voor jou de ideale match.

Shop onze hartslagmeters

-
-

Optische hartslagmeting - Een handige alles-in-een-oplossing


Optische hartslagmeting (OHR) is gebaseerd op fotoplethysmografie (PPG). Eenvoudig gezegd, met behulp van leds en een lichtsensor worden veranderingen in de grootte van bloedvaten gemeten en deze worden omgezet in hartslagmetingen.We bieden twee oplossingen met optische hartslagmeting: een sporthorloge met ingebouwde polshartslagmeter of een armband met optische hartslagsensor.Als je op zoek bent naar een handige alles-in-een-oplossing om je hartslag te meten, dan is optische hartslagmeting misschien wel perfect voor jou.

Optische hartslagmeting of borstband - Wat is voor mij het meest geschikt?


Omdat de technologie voor optische hartslagmeting en hartslagmeting via de borstband verschilt, zijn ze niet direct vergelijkbaar. Het zijn eerder twee verschillende manieren om hetzelfde doel te bereiken en ze zijn geschikt voor verschillende gebruikstoepassingen.

Hoe nauwkeurig is optische hartslagmeting ten opzichte van hartslagmeting via de borstband?


Volgens validatiestudies liggen bij veel populaire sporten zoals hardlopen en fietsen de resultaten van optische hartslagmeting heel dicht bij de resultaten van ECG-metingen.

Kies een hulpmiddel voor je sport in plaats van een sport voor je hulpmiddel


Hieronder vind je een lijst van de verschillende soorten technologieën voor het meten van je hartslag en een indicatie van hoe je ze gebruikt:

Optische hartslagmeting aan de pols

– Met een vast tempo lopen

– Rustig op de fiets naar het werk of af en toe een fietstraining.

– Je hartslag ‘s nachts in de gaten houden.

– Je hartslag 24 uur per dag, 7 dagen per week meten.

– Je trainingsuitrusting beperkt houden wanneer je op reis bent.

Optische hartslagmeting aan de arm

– Je hartslag meten in de sportschool.

– Je hartslag meten tijdens volleybal, voetbal of basketbal.

– Een sensor aandoen zonder je shirt omhoog te moeten doen in de sportschool.

– Je fietstrainingen meten met een fietscomputer.

– Je sporthorloge over je mouw dragen omdat je ergens woont waar het 's winters erg koud wordt.

Borstband met een hartslagsensor

– Je hartslag meten tijdens intervaltraining

– Je hartslag meten in de sportschool.

– Je sporthorloge over je mouw dragen omdat je ergens woont waar het 's winters erg koud wordt.

– Je hartslag meten tijdens sporten waarbij je een stick of racket vasthoudt

– Recovery Pro gebruiken.

– Je HSV meten voor een HSV-analyse app.

Borstband - Ultieme nauwkeurigheid en betrouwbaarheid


De borstband is de beste oplossing voor serieuze atleten en sporters die tijdens elke training hun hartslag nauwkeurig willen meten. De band meet de elektrische activiteit van je hart (ECG) en wordt vooral geadviseerd voor intervaltraining, krachttraining en racketsporten.

Hoe werkt de hartslagmeting via de borstband?


De hartslagsensor in de borstband detecteert je hartslag, het elektrische signaal van het hart, met de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van een elektrocardiogram (ECG). De sensor geeft vervolgens een tijdsaanduiding voor de hartslag en stuurt die informatie naar je sporthorloge of fitness tracker. Het sporthorloge of de fitness tracker zet de informatie van de hartslagsensor om in het aantal hartslagen per minuut.

Wanneer gebruik ik de borstband?


De borstband is de optimale manier om je hartslag te meten tijdens sporten waarbij extreme armbewegingen worden gemaakt. Bij racketsporten, watersporten zoals zwemmen en sporten in koude omstandigheden, zoals skiën, kun je het beste meten via de borstband.Als je de hartslagvariabiliteit (HSV) wilt meten, is hartslagmeting via de borstband de juiste keuze om meer te weten te komen over je lichaam en fitheid.We raden de borstband ook aan voor intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), waarbij je hartslag snel fluctueert en voor krachttraining omdat het vasthouden van een halter of ander gewicht de optische hartslagmeting kan verstoren.