Chat with us, powered by LiveChat

Mini Cart

Hardloopdoelen 2021

Het zijn rare tijden, op het werk, in de thuissituatie en wat betreft het sporten. Gelukkig beoefenen wij met z’n allen de mooiste sport: hardlopen. Dat mag en kan gelukkig nog steeds. De wegen zijn namelijk niet gesloten.

COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat we het afgelopen jaar vaak wat doelloos rond hebben gelopen. Zet in 2021 een nieuw persoonlijk record of begin aan je eerste hardloopschema. Laat ons en je medelopers weten wat jouw doel is. Door je hardloopdoel te delen inspireer je anderen en blijft je eigen motivatie hoog. Droom, train en bereik.
Hardloopdoelen 2021

Ik zou graag voor mijn 60e verjaardag mijn eerste marathon willen hardlopen. Ik ben net 58 jaar geworden. Ik zit te overwegen om 14K schema van SportRusten te doen, om blessures te voorkomen.

— Karin

Door de corona is mijn hardloopstructuur uit elkaar gevallen. Mijn doel is om weer structuur te krijgen in de trainingen en daar word ik gelukkig van. De mooie momenten en tijden volgen dan vanzelf.

— Jordy

Helaas in 2020 geannuleerd maar dit jaar ga ik de Boston Marathon wel lopen! Dus weer inschrijven en gaan!! Lekker opbouwen naar een aantal goede halve marathons en dan gaan trainen naar 42,195!!

— Ingrid

Heel blijven en de marathon van Valencia op 6 december 2021!

— Jacomijne

4 Redenen om doelen te stellen


1. Het stellen van doelen werkt motiverend, je probeert een doel te bereiken.

2. Je focus ligt op het bereiken van het gestelde doel. Hierdoor ben je veel minder bezig met zaken, die niet belangrijk zijn voor het behalen van het doel, je verspilt dus minder energie aan irrelevante zaken.

3. Het stellen van doelen zorgt voor feedback, je kunt je gestelde doelen vergelijken met de vorderingen. Je ziet dus hoever je al bent en of je al vorderingen gemaakt hebt.

4. Door het bereiken van doelen heb je ook een moment om stil te staan met wat je behaald hebt. Een moment om van te genieten!


Hoe werkt het?


Het stellen van de juiste doelen is belangrijk. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het stellen van doelen leidt tot betere resultaten. Het uitgangspunt is dat wanneer je jezelf een doel stelt, je meer je best gaat doen om dat doel te bereiken.

Via het onderstaande formulier kun je ons jouw hardloopdoel laten weten door deze met maximaal 200 karakters te beschrijven. Geen doel is te groot of te klein om na te jagen. Wij gaan vervolgens met jouw inzending aan de slag door ze te vermelden op een post-it en het een plekje te geven op de pagina.

Hardloopschema's voor jou

Mijn hardloopdoel voor 2021Ik heb mij voorgenomen om in de zomer weer eens afstanden van 14 tot 16km te kunnen gaan lopen. Comfortabel.

— Stefan

Ik hou van hardlopen , één met de natuur en het liefst trailen door de bossen. Afgelopen jaar heb ik in november 70 km trail run gedaan. Voor 2021 is mijn hardloopdoel de 100 km te behalen met een trail.

— Carmaine

Ik ga op 11 april een marathon lopen in Almere.

— Hans

Ook dit jaar blijf ik geduldig doortrainen tot de dag dat ik weer in het startvak van een marathon sta. Mijn pr van 3:53 flink aanscherpen! Op een dag kwalificeren voor de marathon van Boston.

— Marjolein

Het doel is de krenten uit de pap te kiezen vanaf de tweede helft van 2021. Normaal loop ik zo'n 4-5 marathons per jaar en door corona zijn deze nu allemaal verplaatst naar het najaar. Keuzestress!

— Mark

Zolang er geen wedstrijden zijn: meer dan 3500km lopen & en een duurloop van 56km naar mijn vader. Als er wél wedstrijden zijn: pr's verbreken op de halve en de marathon.

— Leon

Ik heb eigenlijk geen specifieke doelen voor 2021. Misschien dat ik nog een keer wil proberen om mijn tijd op de Halve Marathon aan te scherpen. Mijn hardloopdoel voor 2021 is "Gewoon lekker lopen"!

— Martin

Ik blijf lekker hardlopen, gewoon weg omdat ik me er goed bij voel en blij van word. Met als kers op de taart in november eindelijk mijn 1e marathon te gaan lopen, New York City Marathon it is!

— Ilse

Gewoon lekker een keertje of 4 per week gevarieerd lopen en op 7 November samen met Ilse eindelijk de NYCM lopen! :-)

— Joan

Run my first ultra trail race ! (50-55K).

— Anjelika

Een marathon, als onderdeel van een triathlon.

— Martin

Mijn oude gewicht terugkrijgen na mijn zwangerschap en mijn hardloop tempo verbeteren.

— Priscilla

Gelukkig ben ik weer wat op dreef met het hardlopen nadat ik de structuur wat kwijt was. Vanaf mei wil ik weer maandelijks een halve marathon lopen en in oktober binnen 2 uur.

— Marleen

De structuur en consistentie terugvinden in mijn trainingen om een halve marathon te lopen onder de 1 uur en 25 minuten.

— Steven

Ook zonder echt doel ben ik 2020 goed doorgekomen: niet geblesseerd en meer kilometers dan ooit. In 2021 blijf ik lekker kilometers maken, ik hoop wel op een aantal mooie evenementen in het najaar.

— Rob

Ik hoop dat ik dit jaar voor het eerst een 10km zal kunnen lopen. Hardlopen heeft mij het plezier in het leven weer terug gegeven. Mijn doel is samen met anderen weer een wedstrijd te kunnen lopen.

— Annie

5 km PR verbeteren naar sneller dan 27:30. Mijn PR is nu 28:46.

— Kimberly

Het lopen van een marathon in 2021. Het liefst in Londen. Graag onder de 4:30:00

— Ewout

Mijn doel is om mijn PR op de 5k te verbeteren en met veel plezier te blijven lopen.

— Lotte

Dit jaar wordt mijn jaar. Het jaar van mijn eerste marathon. Misschien wel onder de 3 uur. Onder de 2 uur ben ik ook tevreden.

— Vincent

Mijn doel is om terug te komen van lang blessureleed. Op weer naar een halve marathon.

— Adriaan

Mijn doel is om lekker 4 keer in de week te blijven lopen, en dan in Amsterdam weer eens een keer een halve marathon te lopen! En verder lekker genieten van het hardlopen!

— Henk

PR op 10KM - 10EM en Halve Marathon. Betekent dat ik weer optimaal fit ben!

— Marco

In 2021 wil ik genieten van blessurevrij hardlopen! Als er wedstrijden doorgaan, wil ik PR’s lopen op de 1500m-5km. Het liefst ga ik onder de 18 minuten op de 5!

— Emma

Een mooi runningjaar eindigde met wat blessureleed. Pijnvrij lopen is nu het eerste doel, voorzichtig durf ik vooruit te kijken naar een marathon in het najaar van 2021.

— Henk

Ik wil 4 marathons lopen, februari voor mezelf en in april Parijs en in oktober London sowieso met een totaal jaar afstand van minimaal 2500 km.

— P-J

In augustus 2021 een halve marathon kunnen lopen in opbouw naar een hele marathon zodat ik in 2022 (uiterlijk 4 augustus) een hele triathlon kan doen in 36 uur.

— Ard

Mijn hardloopdoel voor 2021 is om de marathon van Rotterdam te finishen en tevens een PR te lopen. Mijn tijdsdoel is om onder de 3:30 te finishen.

— Rick

Doelen stellen is lastig in deze periode als je als fanatieke loper geen startnummer op je borst kan spelden in de periode. Mezelf in shape houden is dan ook ook de belangrijkste doelstelling voor nu!

— Eric

Meer foamrollen en zo soepel mogelijk PR's binnen sjouwen.

— Jerrel

Mijn eerste doel is in een ruk 5 km met meer dan 10 km/h, dat is nu 9,7 km/h. Dan opbouwen naar 10 km met meer dan 10 km/h. Einde jaar een halve marathon met betere PR dan 2.13:13

— Dirk-Jan

Mijn hardloopdoel is een 10 kilometer rennen na een auto ongeluk in juni 2020. En natuurlijk spiermassa opbouwen.

— Mirjam

De finish van de Berlijn marathon onder de 4 uur halen.

— Laura

Ik wil mijn pr's van 7 jaar geleden verbeteren. Hopelijk de 10 km tijdens de Singelloop in 46 minuten, de 7heuvelenheuvel in 1.13 en de halve marathon in Amsterdam in 1.44

— Dine

Dit jaar wil ik Eindhoven marathon lopen. Dat zou kers op me taart zijn.

— Sjoerd

2021km lopen. En kijken of ik 3 uur kan benaderen op de marathon.

— Raymond

2Rivers Marathon, Leiden Marathon, Eindhoven Marathon, Rotterdam Marathon en Valencia Marathon. De laatste 4 zijn door geschoven 2020.

— Wim

Meer structuur aanbrengen in het hardlopen. woensdag interval / vrijdag 5 km / zondag minimaal 10 km.

— Sandra

Een PR lopen in Rotterdam of Berlijn in 2021. Ik wil onder de 3 uur 10 over de streep komen En als beide marathons mogen doorgaan, 2 marathons in een maand tijd overleven ;)

— Nigel

Ik wil de langere afstanden steeds gewoner laten voelen voor "ze boddie" en via 2 trainingsmarathons in het najaar in een "echte officiële " marathon een mooie tijd neerzetten.

— Jelle

Mijn doel in 2021. Dit jaar in mei word ik 50 jaar. Ik heb mij ingeschreven voor de marathon van Rotterdam. Dit is de tweede marathon die ik ga lopen. Dus weer lekker opbouwen en blijven trainen.

— Chandy

Mijn eerste trailwedstrijd uitlopen (Matterhorn Ultraks 32) en dus veel hoogtemeters maken in ons vlakke Hilversum.

— Volker