Chat with us, powered by LiveChat

Hardloopsokken voor hardloopcomfort.

Veel hardlopers hebben tijdens of na het lopen last van blaren en/of zweetvoeten. Regelmatig zijn sokken hier de oorzaak van. Bij het gebruik van normale sokken bij het hardlopen voorkom je schuren en schuiven in je schoen. Goede hardloopsokken zorgen voor extra comfort tijdens het lopen! Met goede ventilatie zorgen ze ervoor dat je voeten droog blijven en zo krijgen blaren minder kans.
Hardloopsokken

Demping


Naast goede ventilatie vangen hardloopsokken ook de eerste klap op na je landing. De meeste hardloopsokken hebben tegenwoordig extra demping, waardoor de kans op blessures in je scheenbeen, hamstring of knie kleiner wordt.

Links en rechts


Het belangrijkste van hardloopsokken is dat ze goed aansluiten om je voet. Daarom bestaan de meeste hardloopsokken uit een specifieke sok voor je linker- en een sok voor rechtervoet. Doordat je een linker- en rechtersok hebt, heb je geen loze ruimtes meer bij de kleine teen. De sok is namelijk afgesneden naar de vorm van je tenen. Ook kunnen hardloopsokken je voeten extra steun geven.

This is default alt image
This is default alt image

Odlo sokken

Geef jouw hardloopervaring een extra comfortboost.

Specifieke hardloopsokken


De meest bekende en best geteste functionele hardloopsokken zijn van Odlo. Odlo heeft een lange historie in het ontwikkelen van functionele sportkleding, waaronder sokken. De sokken zijn specifiek ontworpen voor het hardlopen en bieden ondersteuning voor de voetboog en geven optimale demping waardoor jij lekker in je pas komt en ongehinderd kunt genieten van vele kilometers zonder last te krijgen van blaren. Verstevigde teen- en hielgebieden voegen een nieuwe beschermingslaag toe voor meer comfort tijdens lange duurlopen. Daarnaast hebben we bij Run2Day functionele sokken met toffe designs van het merk Stance. Om naast comfort er ook goed gestyled bij te lopen.

Stance sokken

Functionele sokken met toffe designs.

Compressiekousen


Naast gewone hardloopsokken kun je kiezen voor sportcompressiekousen. Deze lange, strakke kousen kunnen blessures als scheenbeenvliesontsteking (shin splints), hielspoor en achillespees- en kuitklachten voorkomen. Het beste en bekendste merk sportcompressiekousen van dit moment is Herzog. Deze kousen leveren de meeste druk. Niet alleen je schoenmaat, maar ook je beenmaat (gemeten op 6 punten) bepaalt de vorm van de kous. Naast sportcompressiekousen zijn er ook tubes (compressiekousen zonder voet) en hamstringkousen.

Herzog sokken

Blijf blessures voor met de compressiekousen van Herzog.

Waarvoor gebruik je sportcompressiekousen?


Je kunt sportcompressiekousen dragen voor de behandeling en preventie van kuitkwetsuren (onder andere stijve kuiten). Compressiekousen worden niet alleen door sporters gebruikt, ook mensen die veel staand werken kunnen baat hebben bij de sokken. De kousen houden je kuiten compact en voorkomen vermoeide benen.

Hoe weet ik welke kous en welke maat ik nodig heb?


Omdat je beenmaat bepaalt welke maat je nodig hebt, laat je sportcompressiekousen van Herzorg altijd aanmeten door een specialist. De medewerkers van Run2Day kunnen je hierbij helpen. Je hoeft geen afspraak te maken, kom gewoon langs in een van onze Run2Day winkels.

Falke sokken

Perfecte pasvormen en prettig draagcomfort.
Hardloopsokken