Chat with us, powered by LiveChat

Mini Cart

Hardlopen met verlichting

ZORG DAT JE GEZIEN WORDT TIJDENS HET HARDLOPEN


Of je nou in een drukke stad hardloopt, of op een onverlichte weg in de polder: je zichtbaarheid is letterlijk van levensbelang.

In het najaar ben je als hardloper slechter zichtbaar dan in de zomer. 's Ochtends wordt het laat licht, als je thuis komt uit je werk is het al donker, en op herfstachtige dagen ben je in de regen vaak ook overdag niet altijd even goed te zien voor je medeweggebruikers. En dat terwijl je in het drukke verkeer van de stad of op de verlaten polderweggetjes waar automobilisten vaak flink het gas induwen liever niet over het hoofd gezien wilt worden.

Veel verlichting is tegenwoordig USB oplaadbaar. Houdt er rekening mee dat er minder branduren zijn dan in geval van een batterij. Dit vraagt om regelmatig opladen van je verlichting. Advies is dan ook om voor de zekerheid altijd meerdere vormen van verlichting te dragen. Bijv. een armlight naast een USB Led vest. Ben je vergeten om op te laden en valt de verlichting van je vest uit dan heb je nog altijd de verlichting om je arm.

Shop onze collectie lampjes

Reflectie & verlichting vests


Goed zichtbaar zijn tijdens het hardlopen wordt gelukkig steeds makkelijker én steeds mooier! Er komen meer producten in ons assortiment die je daarbij kunnen helpen. Met een zichtbaarheidsvest over je hardloopkleding bijvoorbeeld, vergroot je je zichtbaarheid flink. En nee de wegwerkers hesjes van vroeger zijn passe! Mooie reflectie vests met actieve verlichting waarvan je niet eens merkt dat je 'm draagt en toch beter zichtbaar bent dan ooit te voren.

Shop onze collectie verlichting vests

Goed zicht tijdens het hardlopen


Voor veel lopers is gezien worden de belangrijkste reden van het dragen van verlichting. Natuurlijk is dat prima wanneer je op mooi verlichte paden loopt of in de bebouwde kom. Loop je echter in een meer afgelegen gebied wat minder goed verlicht is dan is het belangrijk dat je zelf ook goed zicht hebt. Dit kan middels een hoofdlamp of bodylight.

Prijs van een hoofdlamp wordt voor een groot deel bepaald door de lichtopbrengst die je hebt. Een simpele hoofdlamp heb je al voor ca. 20 euro, echter veelal betreft het dan lampen met minder dan 100 Lumen. Je reikwijdte is dan ca. 15 meter. Belangrijkste is daarmee dat je gezien wordt. Een hoofdlamp waarmee je zelf goed kunt zien heeft ca. 240 lumen nodig. Je reikwijdte is dan ca. 30 meter. Bijv. De Led Lenser NEO 6R. Mocht je in een terrein lopen waar je veel oneffenheden hebt, in een bosomgeving of gewoon een onbekend gebied wat slecht verlicht is dan is het prettig dat je verder vooruit kunt kijken. Een lamp met meer dan 300 lumen is dan geen overbodige luxe. Bijv. de Led Lenser NEO 10R.

Om te voorkomen dat je hoofdlamp onverwacht leeg is hebben veel hoofdlampen een waarschuwingsindicator die knippert wanneer de batterij leeg raakt. Veel hoofdlampen zijn verstelbaar en beschikken over meerdere lampjes zodat je deze aan kunt passen aan de omstandigheden.

Shop onze collectie hoofdlampen

Assortiment verlichting bij Run2Day


In onze Run2Day winkels hebben we voor jou hebben een ruim assortiment aan zichtbaarheidsartikelen geselecteerd zodat je op een veilige manier je hardlooprondje kunt maken. Ook in veel hardloopkleding voor de koude en donkere maanden zit veel reflectiemateriaal verwerkt.

Hardlopen met verlichting

Tips voor hardlopen tijdens de donkere wintermaanden


- Zorg naast reflectie ook voor actieve verlichting tijdens het hardlopen. Een fietser zonder verlichting ziet je als je zonder actieve verlichting loopt nog steeds niet goed.

- Wist je dat lampjes om je enkels veel meer opvallen omdat de bewegingsuitslag groter is dan bij je armen. Hierdoor zien medeweggebruikers je nog beter!

- Wees tijdens het hardlopen altijd alert op het verkeer om je heen, hoeveel verlichting je ook draagt, sommige andere weggebruikers willen je gewoon niet zien.

- Neem je mobiele telefoon mee tijdens het hardlopen of iets waar je gegevens op staan.

- Vermijd donkere afgelegen gedeeltes of ga samen hardlopen als je toch per se in dat rustige park van je rondje hardlopen wilt genieten.