Eind 2017 bracht Brooks de baanbrekende Levitate op de markt. Baanbrekend vanwege de zogenaamde DNP Amp tussenzool die uitblinkt in veerkracht. De Levitate 3 borduurt voort op dit succes echter men heeft wel een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd die de schoen duidelijk verrijken. Binnen de Brooks collectie neemt de Levitate 3 de positie in van de neutrale soepele veerkrachtige hardloopschoen. 

 

DNA AMP


Omdat niet iedere loper van een zacht gevoel houdt heeft Brooks naast het DNA Loft dempingsmateriaal ook het veerkrachtige DNA Amp materiaal ontwikkeld. DNA Amp is wezenlijk anders dan de andere materialen van Brooks doordat het PU materiaal is en dus geen foam. PU is veerkrachtiger dan foams die normaal gebruikt worden in running schoenen. Doordat het PU materiaal in een beschermende buitenlaag is geperst ervaart de loper een enorm ‘energy return’ gevoel, het PU materiaal kan immers alleen verticaal terugveren. Die beschermende buitenlaag is in de Levitate 3 iets dikker dan in de vorige versie en de slijtzool is gemaakt carbon/rubber. Beide veranderingen komen de duurzaamheid ten goede. Bovenwerk


Het bovenwerk van de Levitate 3 is gemaakt door een brei techniek te gebruiken. Deze Fit Knit technologie zorgt voor een volledig seamless bovenwerk. Aan de binnenzijde is het bovenwerk van de Levitate 3 voorzien van een zogenaamde ‘Boothie’ constructie. Dit betekent dat er een elastische laag aangebracht is die de voet omsluit en ervoor zorgt dat je minder snel blaren krijgt. Een extra vetergaatje zorgt ervoor dat je de veteredruk beter kunt regelen. In het hielgedeelte is het bovenwerk voorzien van zachte kussen-achtige elementen die het hielbeen beter omsluiten en zich gedragen als ‘memory’ foam en dus naar de voet gaan staan.  

    


Specs


Drop: 8mm
Gewicht dames: 281 gram
Gewicht heren: 318 gram