Chat with us, powered by LiveChat

New Balance Fresh Foam

In 2013 stak New Balance een bommetje af aan onder de hardcore performance running markt met de introductie van Fresh Foam, de ultieme verfijning van materiaaltechnologie en structurele finesse. Fresh Foam was voor het eerst beschikbaar voor het hardlopende publiek vanaf begin 2014 toen de 980 uitgebracht werd met een Fresh Foam zool. Zowel in de media als online was men lyrisch over de lichtgewicht schoen en de hardloopwereld volgde al snel met evenveel enthousiasme. Al snel werden de schoenen binnen het topsegment van New Balance aangevuld met Fresh Foam, zoals de Zante, 1080 en de Boracay.
New Balance Fresh Foam

WAT MAAKT FRESH FOAM UITZONDERLIJK


Met name twee elementen maken Fresh Foam echt uitzonderlijk. Ten eerste is dat de EVA eigenschap. Dankzij de moderne technologie was New Balance in staat om op het meest nitty-gritty niveau te werken en zo de chemische eigenschappen aan te passen en de nodige kenmerken te bewerkstelligen. De verfijnde formule resulteerde zowel in een veerkrachtig als stabiel schuim. De ruwe grondstof wordt vervolgens geinjecteerd in een hittepers; naast het vormen van de zolen, maakt deze tweede ronde van het proces het materiaal lichter en veerkrachtiger. Ten tweede is dat de driedimensionale structuur van de zool, oftwel de mal zelf. Met behulp van moderne computermodellen en ontwerpsoftware maken de middenzolen convexe en concave vormen om zo verschillende zones te creëren, waarbij de compressieniveaus en weerstand onder invloed worden gewijzigd.

New Balance Fresh Foam Vongo

NEW BALANCE FRESH FOAM VONGO


De Fresh Foam Vongo v4 van New Balance maakt net als de eerste versies gebruik van een innovatieve zoolconstructie waarbij de zool gesplitst is in twee delen. De zool van de Fresh Foam Vongo v4 bestaat uit twee verschillende hardheden waarbij het zachtere deel zorgt voor vermindering van shock impact tijdens de landing en het hardere deel support biedt tijdens de afwikkeling. Het resultaat is een flexibele schoen die tegelijk voldoende steun biedt tegen overpronatie.

Shop de New Balance Fresh Foam Vongo

Een flexibele schoen met voldoende steun tijdens je run.
 
 
New Balance Fresh Foam 1080

NEW BALANCE FRESH FOAM 1080


De 1080v9 van New Balance is een model gemaakt van hoogwaardig materiaal dat garant staat voor een zeer comfortabele pasvorm in combinatie met maximale cushioning. Het Fresh Foam in de tussenzool is gecreëerd met behulp van data van allerlei verschillende lopers en geeft zo precies de juiste hoeveelheid demping en steun voor de neutrale loper. De update van de 1080 is er eentje om in te lijsten. Het maakt de schoen lichter maar zorgt tevens voor extra comfort.

Shop de New Balance Fresh Foam 1080

Ultra demping voor de lange duurlopen.