Chat with us, powered by LiveChat

New Balance Fresh Foam

In 2013 stak New Balance een bommetje af aan onder de hardcore performance running markt met de introductie van Fresh Foam, de ultieme verfijning van materiaaltechnologie en structurele finesse. Fresh Foam was voor het eerst beschikbaar voor het hardlopende publiek vanaf begin 2014 toen de 980 uitgebracht werd met een Fresh Foam zool. Zowel in de media als online was men lyrisch over de lichtgewicht schoen en de hardloopwereld volgde al snel met evenveel enthousiasme. Al snel werden de schoenen binnen het topsegment van New Balance aangevuld met Fresh Foam, zoals de Zante, 1080 en de Boracay.
New Balance Fresh Foam

WAT MAAKT FRESH FOAM UITZONDERLIJK


Met name twee elementen maken Fresh Foam echt uitzonderlijk. Ten eerste is dat de EVA eigenschap. Dankzij de moderne technologie was New Balance in staat om op het meest nitty-gritty niveau te werken en zo de chemische eigenschappen aan te passen en de nodige kenmerken te bewerkstelligen. De verfijnde formule resulteerde zowel in een veerkrachtig als stabiel schuim. De ruwe grondstof wordt vervolgens geinjecteerd in een hittepers; naast het vormen van de zolen, maakt deze tweede ronde van het proces het materiaal lichter en veerkrachtiger. Ten tweede is dat de driedimensionale structuur van de zool, oftwel de mal zelf. Met behulp van moderne computermodellen en ontwerpsoftware maken de middenzolen convexe en concave vormen om zo verschillende zones te creëren, waarbij de compressieniveaus en weerstand onder invloed worden gewijzigd.

New Balance Fresh Foam

NEW BALANCE FRESH FOAM 880


Ben je op zoek naar een betrouwbare hardloopschoen waarop je comfortabel je kilometers kunt maken? Dan is de New Balance Fresh Foam X 880 een zeer goede optie. Het maakt niet uit of je net begint met lopen of al meerdere marathons gelopen hebt, de Fresh Foam X 880v12 is hét neutraal afwikkelende model voor al je rustige trainingen. Doordat het meest dempende materiaal onder de voorvoet is aangebracht, biedt de Fresh Foam X 880v12 de ideale combinatie tussen een stabiele landing, gelijkmatige afwikkeling en zachte afzet. Van rustige duurlopen tot vlotte intervalsessies, de 880v12 is er klaar voor!

Shop de New Balance Fresh Foam 880

Een betrouwbare schoen waarop je comfortabel je kilometers kunt maken.
 
This is default alt image
 
New Balance Fresh Foam

NEW BALANCE FRESH FOAM 1080


De 1080 is het paradepaardje binnen het Fresh Foam assortiment van New Balance en is gebaseerd op het Data-to-Design-principe. Dit houdt in dat eerst data van een specifieke groep lopers verzameld wordt. Op basis van deze data worden alle elementen van de 1080 vormgegeven. Inmiddels is het alweer de 12e versie. Een versie waarin elementen van eerdere versies gebruikt zijn in combinatie met diverse vernieuwingen.

Shop de New Balance Fresh Foam 1080

Ultra demping voor de lange duurlopen.
 
This is default alt image