Chat with us, powered by LiveChat

Mini Cart

 
 

Nike ZoomX Vaporfly NEXT%
— De snelste ooit

Toen Nike de snelste, lichtste schoen ooit had afgeleverd, de Nike ZoomX Vaporfly 4%, vroegen Nike designers zich af: 'Wat nu? Kan het nog sneller? Nog lichter?' Feedback van tophardlopers en experimenten met nieuwe materialen gaven ons het antwoord. Dit is Nike's snelste ooit.
Nike ZoomX Vaporfly Next%
 

De opvolger


De Nike ZoomX Vaporfly Next% is de opvolger van de Vaporfly 4%, een hardloopschoen die de afgelopen jaren door heel wat toppers uit het marathonveld gedragen werd. De opvolger van deze schoen werd ontwikkeld na feedback van enkele toplopers op de marathon, zoals Shalane Flanagan en Eliud Kipchoge.

The next percent


Toen Nike de Nike Zoom Vaporfly 4% lanceerde, bedroeg de verbetering van de schoen ten opzichte van Nike's vorige snelste marathonschoen, de Nike Zoom Streak 6, maar liefst vier procent. De upgrade naar de NEXT% moet gezien worden als een nieuwe mogelijkheid om nog sneller te finishen. Zoals Mo Farah het recent nog zei: 'Als atleet ben je voortdurend op zoek naar die ene procent dat je verder brengt: the next percent.' De combinatie van al die technische updates maakt van de ZoomX Vaporfly Next% Nike's snelste schoen ooit.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT%
Nike ZoomX Vaporfly NEXT%
Als atleet ben je voortdurend op zoek naar die ene procent dat je verder brengt: the next percent.

Wat brengt de NEXT% voor nieuws


Langverwacht en naar uit gekeken door het type hardloper die zijn vrije tijd besteedt aan het afstruinen van Facebook-groepen, Instagram-pagina's en online forums op zoek naar nieuws over foams, kleurstellingen, heel to toe drops en voorraadmeldingen. Het wachten is voorbij. De NEXT% is er, maar wat is er anders?

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% middenzool

Extreem snelle middenzool


ZoomX foam in de voorvoet zorgt voor uitmuntende energieteruggave en betere schokdemping. Een plaat van koolstofvezel over de gehele lengte van de voet stuwt je voort zodat je het tempo kunt opvoeren.

Nieuw Nike Vaporweave materiaal


Het bovenwerk van nieuw Nike Vaporweave materiaal is steviger en lichter dan eerdere bovenwerken. Bovendien is het materiaal uiterst ventilerend en absorbeert het bijna geen water. Zo blijf jij lichtvoetig.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% vernieuwde grip

Vernieuwde grip


Om de grip in verschillende weersomstandigheden te verbeteren, verbeterden de designers het profiel onder de voorvoet. Ze brachten daarnaast diepe groeven aan om hardlopers te helpen bochten scherper aan te snijden.

Nike Vaporfly NEXT%

Geïnspireerd door wereldkampioenen


Tophardlopers als Mo Farah en Shalane Flanagan gaven de Nike designers feedback waarmee ze het Vaporfly systeem konden bijschaven. Het eindproduct is Nike's snelste wedstrijdschoen ooit.

Shop de Nike ZoomX Vaporfly NEXT%

Ga voor die ene extra procent.
This is default alt image