Run2Day Trail clinics

Run2Day trailrunning clinics
Een trailrun is voor velen iets spannends, van de gebaande paden af door het bos over hobbelige paden, afdalingen, klimmen en bochten is een uitdaging!
Dat trailrunnen een extra dimensie aan je hardloopbeleving kan toevoegen zijn wij van overtuigd. Daarom willen wij jou kennis laten maken met trailrunning. 

Inschrijven Run2Day Trail clinics

Run2Day trailrunning clinics

Goed voorbereid met de Run2Day trailrunning clinics

Wil jij weten of trailrunning iets voor jou is? Run2Day organiseert op 6 verschillende locaties in Nederland Learn to Trail clinics. Tijdens de training krijg je tips en tricks op gebied van trailrunning, kun je Salomon trailrun schoenen testen en zijn er trailrugzakken aanwezig om uit te proberen. 
Er zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar per clinic. Schrijf je daarom snel in via onderstaande inschrijflinks.
De kosten voor de clinic bedragen 10 euro.
Inschrijven gaat makkelijk, snel én veilig via inschrijven.nl

Waar en wanneer en inschrijven


Januari 2019
06 januari | 10:30 uur | locatie Drunense Duinen | VOL
09 januari | 19:30 uur | locatie Bergschenhoek | VOL
20 januari | 10:30 uur | locatie Hollandsche Rading | VOL
27 januari | 10:30 uur | locatie N70 Berg en Dal | VOL
 
Wat kun je verwachten?

Als je je inschrijft voor een van onze trailrunclinics dan nemen wij je mee naar een mooi stukje bos. Het belangrijkste aspect dat trailrunning anders maakt dan hardlopen op de weg is het omgaan met het parcours. In zekere zin moet je juist gebruik maken van het parcours in plaats van erdoor gehinderd worden. Dat betekent dat bochtentechniek, het omgaan met obstakels op het pad en het aanpassen van je loopstijl aan de ondergrond van essentieel belang zijn. Hoe daal je af en hoe klim je zo efficiënt mogelijk. Al deze aspecten komen aan bod en geven ervaren trailrunners jou advies en vooral de do's and dont's
 
Kun je zomaar meedoen?

Jazeker maar......omdat trailrunning toch wel zwaarder is dan hardlopen op de weg verwachten we dat iedereen die deelneemt wel in staat is om comfortabel 5 tot 8 kilometer te lopen. We gaan tijdens de clinic niet heel veel kilometers maken, naar verwachting tussen de 6 en 8 met veel momenten van uitleg waarbij er ook zoveel mogelijk interactie tussen deelnemers en de begeleiders is over bijvoorbeeld de verschillende technieken voor afdalen, klimmen en het nemen van bochten.
 
Moet ik iets meenemen?

Trailschoenen zijn een aanrader. Wij zorgen ervoor dat er testschoenen zijn van de merken Salomon, Hoka ONE ONE en Saucony. Maar vergeet niet je eigen spullen mee te nemen waaronder geschikte kleding. 
 
Exclusief trailrun t-shirt
"Make all Trails your playground" tijdens onze clinics en krijg bij deelname een uniek Trailrun t-Shirt.

 

Gear test en informatie

Run2Day trailrunning clinics
 
Test de beste trailrunning gear

Tijdens de clinics krijg je de kans om verschillende trailrun producten van Salomon, Hoka ONE ONE en Saucony uit te proberen. Daarnaast zijn er onder andere trailrugzakken aanwezig en hebben we en gelimiteerd aantal Garmin trailrunning horloges om te testen.

De trailrunningschoenen die beschikbaar zijn om te testen worden hieronder kort uitgelicht: 
 
Salomon Sense Ride
De Salomon Sense Ride is een nieuwe trail schoen die veel gelijkenissen vertoont met de andere modellen in de Sense line-up. Het model maakt gebruik van diverse technieken die overkomen uit de S-LAB serie, dè toplijn van Salomon.
Het bovenwerk van de Sense Ride is gemaakt van een soepel maar dicht mesh waardoor het model een hoog ademend vermogen heeft maar geen gruis binnenlaat. In het bovenwerk is gebruik gemaakt van een EndoFit kousconstructie, dit rekbare materiaal in de schoen omvat direct de middenvoet en stabiliseert de voet zonder daarbij drukpunten te genereren. Dankzij het Quicklace systeem trek je de schoen snel en gemakkelijk aan en blijft het model ook goed stevig om de voet zitten tijdens je run.
Net als voorgaande modellen in de Sense line-up maakt de Sense Ride gebruik van een middenzool met de Vibe technologie. Via deze methode gaat de Sense Ride onder andere vermoeidheid tegen en is dus uitermate geschikt voor de langere trail runs.
De buitenzool is gemaakt met Premium Wet Traction Contagrip, gelijk aan dat van de S-lab series. Dankzij deze stroeve laag heb je over natte ondergrond, zoals gladde rotsen, altijd exceptionele grip.
 
Salomon Speedcross 4
De Speedcross 4 is een van de populairste trialschoenen wereldwijd. Deze neutrale trailschoen biedt een ideale combinatie tussen comfort, grip en snelheid.
Het bekende noppenpatroon, waarbij de randen van de zool ook van noppen zijn voorzien, is gemaakt van hard en duurzaam rubber waardoor er optimaal grip wordt geboden in natte omstandigheden.
Door het Sensi-Fit systeem wordt de voet mooi omsloten en het Endo-Fit systeem zorgt voor een comfortabel gevoel om de voet.
Het aantrekken van de Speedcross 4 is door het Quicklace vetersysteem heel gemakkelijk en zorgt ervoor dat de schoen tijdens het lopen perfect aangesloten blijft zitten om de voet. Het upper van de Speedcross 4 maakt gebruik van een stevig mesh waardoor gruis en puin geen kans krijgen om in je schoen te komen.
 
Salomon Speedcross Vario 2
De Speedcross Vario 2 is een heerlijke trailschoen voor lopers die graag buiten de gebaande paden lopen. De Vario is gebaseerd op de iconische Speedcross maar heeft een minder grof profiel. 
Het bovenwerk van de Speedcross Vario 2 heeft een mesh met een dichte weving waardoor vuil geen kans meer krijgt om de schoen binnen te dringen. Rond de onderzijde van het bovenwerk is er extra materiaal geplaatst ter bescherming van de voet tegen stenen en modder, en is de teenkap uiteraard ook verstevigd.
De schoen heeft een "gewone" veter waarmee de schoen met behulp van sterke veterlussen stevig en comfortabel om de voet gesloten kan worden.
Door gebruik te maken van een sterke rubberzool beschermt de Speedcross Vario 2 je tegen de ondergrond. Het profiel van de Speedcross Vario 2 is niet zo uitgesproken maar is daardoor juist goed in te zetten op verschillende ondergronden verhard, bosgrond of modder, met de Speedcross Vario 2 heb je altijd grip.

Saucony Peregrine 8
De Saucony Peregrine 8 is een neutrale trail schoen die je voet perfect beschermt tegen de elementen. De Peregrine 8 geeft de stabiliteit van een trailschoen maar voelt ook comfortabel aan dankzij het gebruik van EVERUN in de middenzool. 
Een trailschoen moet in eerste instantie zorgen voor een stabiel gevoel tijdens het lopen, ongeacht de ondergrond waar je op loopt. De Peregrine 8 heeft daarvoor een grof profiel van PWRTRAC rubber waardoor je altijd maximale grip ervaart op de ondergrond. Het patroon van de zool is bij de hak en voorvoet in tegengestelde richting waardoor ook bij elke hoek, dalen of klimmen, de grip optimaal is. Een topzool van EVERUN materiaal geeft de Peregrine 8 een direct en reactief gevoel bij het afwikkelen, en biedt extra comfort. Voor bescherming tegen scherpe stenen of uitsteeksels is de schoen voorzien van een stevige Rockplate. 
De Saucony Peregrine 8 is een neutrale trailschoen die je een mooie combinatie biedt van stabiliteit, comfort en bescherming. Wat je onderweg ook tegen komt, met de Peregrine 8 ga je goed voorbereid op pad! 

Hoka ONE ONE Speedgoat 2
De Speedgoat is een allround trailschoen van HOKA ONE ONE die elk terrein moeiteloos aan kan. Het model is gemaakt met de gedachte: "Go everywhere, run everything". In vergelijking tot de eerste versie is het upper van de Speedgoat 2 volledig vernieuwd, en is de zool breder gemaakt voor meer stabiliteit.
Het upper van de Speedgoat 2 is gemaakt van soepel ademend mesh in combinatie met een 3D Puff Print wat zorgt voor stevigheid. Bij de voorvoet is de Speedgoat 2 ruimer dan de voorgaande versie voor meer comfort van de tenen.
De middenzool van de Speedgoat 2 heeft de typische HOKA-look en maakt gebruik van een dikke laag lichtgewicht EVA-foam. Hierdoor zal elke pas die je maakt maximaal opgevangen worden terwijl de schoen verrassend licht en comfortabel blijft aanvoelen. Door gebruik te maken van een Active Foot Frame ligt de voet niet bovenop de middenzool maar erin. Het hielbeen wordt hierdoor ondersteund waardoor een stabiele natuurlijke afwikkeling kan plaatsvinden.