Het Nederlands Kanker Instituut reikt jaarlijks een prijs uit voor grote innovaties die gedaan worden op het gebied van de behandeling of verbetering van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Deze prijs heet de Patient Impact Award en bestaat sinds 2018.

De afgelopen editie is de eer gegaan naar de DRUP trial. Deze afkorting staat voor Drug Rediscovery Protocol en betreft baanbrekend onderzoek naar een gepersonaliseerde behandeling tegen kanker op basis van de DNA-structuur van de tumor. Dit onderzoek heeft zijn oorsprong heeft in Nederland en wordt inmiddels in 15 Europese landen uitgevoerd. De grondlegger van dit onderzoek is oncoloog Emile Voest. Een man met een missie om kanker de wereld uit te helpen. Deze award is een prachtige erkenning voor het werk van alle onderzoekers.

Waarom we dit delen? Omdat we trots zijn.


Dit onderzoek wordt voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door de opbrengst van Stelvio For Life. Een prachtig sportevenement voor hardlopers, wandelaars en fietsers op de magische Stelvio-pas in Italië. 1533 hoogtemeters, 37 haarspeldbochten en een finish op bijna 2800 meter hoogte. Het wordt georganiseerd door ‘onze’ Eddie Sevink, eigenaar van Run2Day Zwolle.

Hij doet dat samen met een team van 28 vrijwilligers waarmee hij een uniek evenement neerzet. Om geld in te zamelen, maar waar persoonlijke aandacht voor de deelnemers op de eerste plaats staat. Deelnemers die allemaal hun eigen verhaal hebben in relatie met deze vreselijke ziekte. De afgelopen editie op 2 september leverde maar liefst € 1.070.002,- euro op. Deze opbrengst komt 1 op 1 ten goede aan DRUP onderzoek.

We schreven er eerder al een artikel over.

Wil je meer weten over het evenement? Wil je misschien wel meedoen als individuele deelnemer of als team? De voorbereidingen voor de editie van Stelvio For Life 2024 zijn alweer in volle gang. Check www.stelvioforlife.nl en ga die uitdaging aan.