Afgelopen maandag was de boekpresentatie van het nieuwste hardloopboek: De marathon: magisch of waanzin. Een boek vol verhalen en tips over de marathon. Onder andere geschreven door Joan en Ilse van Run2day Breda.

Het is altijd gezellig om beneden de rivieren een feestje te vieren en dat bleek ook deze avond helemaal waar: Café De Aogse Markt stond vol met genodigden en met zo’n mooie reden om bij elkaar te komen zat de sfeer er gelijk goed in. Het schrijversteam liep druk heen en weer om iedereen te begroeten en felicitaties in ontvangst te nemen. Met het overhandigen van het eerste exemplaar aan de wethouder en de voorzitter van de Bredase Singelloop is het dan opeens zover: Het boek is een feit!

En er is lang en hard aan gewerkt. Met 5 schrijvers. 288 pagina’s. 20 interviews.

Ik ga je er alles over vertellen.

Wie zou dit boek in de kast moeten hebben?

Iedereen die affiniteit heeft met de marathon gaat genieten van dit boek. 100%. Of je nou van plan bent te gaan trainen voor je eerste, of je hebt er al tientallen op je naam staan. Of je nou een hele snelle loper bent of een langzame, een fanatieke of een funrunner. Elke marathonloper of marathonloper in spe zal dit boek met een glimlach op zijn gezicht dichtslaan als het uit is.

En hoe komt dat dan?!

Er is werkelijk niets wat je zou moeten weten over het lopen van 42,195 kilometer dat je niet gaat vinden in dit boek. Echt niet. Al je vragen over het trainen voor je eerste zullen worden beantwoord. En als doorgewinterde marathoner zul je genieten van de uitgebreide interviews met toplopers en je herkennen in de verhalen van minstens net zo bijzondere ‘gewone’ hardlopers. Het zal je inspireren om zo snel mogelijk (weer) aan zo’n avontuur te beginnen.

De Marathon: magisch of waanzin?


Wat ga je er allemaal in lezen?

Het 20 weken trainingsschema loopt als een rode draad (of blauwe lijn eigenlijk) door het boek en daar omheen vind je 20 uitgebreide interviews met bekende en minder bekende marathonlopers die hun eigen mooie verhaal delen. Daarnaast staan er recepten in. Inspirerende quotes. Een miljoen tips. Complete hoofdstukken over voeding, blessurepreventie en welke oefeningen je kan doen. Eigenlijk alles maar dan ook écht alles wat je zou moeten weten, dragen, eten, drinken, denken, luisteren en fantaseren over die magische afstand.

Een klein beetje spoileren:

Wit brood met jam is zeker niet het lekkerste recept wat je gaat vinden in dit boek, wel het meest genoemde.

“Ik vroeg me af hoe lang ik deze eenzame sport ging volhouden.” Khalid Choukoud

“Doelloos in de rondte rennen? Dat had ik lang genoeg gedaan in mijn leven!” Dick Doe

“Wees niet bang voor die 42 km.” Bjorn Koreman

“Pas toen de druk eraf was, vond ik de liefde voor de marathon.” Wilma van Onna:

 


Mijn samenvatting?

Wat mij betreft is het nu al een klassieker. Een stortvloed van marathonliefde. Ik zal het nog vaak openslaan.


Welke gekken schreven nou dit boek?

Léandra Sprenkels, Femke van Eck, Suzanne van Gaal, Ilse van de Zande en Joan Simon Artigas

 

Je kunt het vanaf nu in onze winkels kopen en in onze webshop.

 

 Shop De Marathon: magisch of waanzin       

www.demarathonmagischofwaanzin.nl

#welkegeklooptnoueenmarathon

 

 

Marjolein, team Run2day

Wie is Marjolein?

Marjolein werkt sinds 2020 bij Run2day en ze heeft, niet geheel verrassend, een grote liefde voor hardlopen en dan met name die ene afstand: Ze liep dit voorjaar haar 10e marathon. Je kunt haar hardloopleventje bekijken op Instagram: @leinsmiles