Het jaar zit er bijna op, tijd om nieuwe plannen te maken en te reflecteren op alles wat dit hardloopjaar bijzonder maakte. Hopelijk heb je plezier gehad van mooie kilometers, misschien wel toffe evenementen meegemaakt of je PR verbroken. Wat heb je geleerd, wat ga je anders doen om nog meer te genieten van je sport, of hoe haal je er nog meer uit? Een van de key items die het plezier in je run kunnen maken of breken zijn natuurlijk je schoenen. Zaten ze top of kijk je alweer uit naar een volgend paar?

Onze collega’s zijn allemaal op hun eigen manier gepassioneerde lopers. Maar wat zijn hun favoriete hardloopschoenen van het afgelopen jaar?

Demy, Run2Day Amsterdam


Van origine is hij een baanatleet maar Demy is dit jaar serieus aan het trainen op de weg. Op race day waren zijn favoriete schoenen de ASICS Metaspeed Sky+ en hij draagt tijdens trainingen graag de Brooks Hyperion Max.

Sierd, Run2Day Breda


Ook voor Sierd is het lastig om slechts 1 favoriet paar te noemen, eigenlijk zijn het minstens 3 paar waar hij graag op loopt. De ASICS Metaspeed Edge en Saucony Endorphin Elite zijn de schoenen waar hij zijn interval en tempotrainingen graag op liep dit jaar. Voor herstelloopjes en langzame duurlopen pakt hij de Invincible 3, de zachte marshmallow schoen van Nike.

Mark, Run2Day Venlo


Zoals steeds meer lopers doen legt Mark steeds vaker zijn dagelijkse trainingen af op carbonschoenen. Waar een paar jaar geleden dit soort schoenen alleen voor race day uit de doos kwamen, is er een verschuiving gaande. Voor snelle trainingen, snel herstel en optimaal comfort: we switchen steeds vaker naar carbon. De schoenen die Mark dit jaar het fijnste vond waren de Nike Vaporfly 3, ASICS Metaspeed Edge en Saucony Endorphin Pro 3.

Benieuwd naar de topfavorieten van onze collega's voor de rest van 2023? Ontdek het in deel 2.