Het jaar zit er bijna op, tijd om nieuwe plannen te maken en te reflecteren op alles wat dit hardloopjaar bijzonder maakte. Hopelijk heb je plezier gehad van mooie kilometers, misschien wel toffe evenementen meegemaakt of je PR verbroken. Wat heb je geleerd, wat ga je anders doen om nog meer te genieten van je sport, of hoe haal je er nog meer uit? Een van de key items die het plezier in je run kunnen maken of breken zijn natuurlijk je schoenen. Zaten ze top of kijk je alweer uit naar een volgend paar?

Onze collega’s zijn allemaal op hun eigen manier gepassioneerde lopers. Maar wat zijn hun favoriete hardloopschoenen van het afgelopen jaar? Lees hier deel 2.

Jip, Run2Day Hilversum


Jip Vastenburg beëindigde begin dit jaar haar topsport carrière en geeft hardlopen nu op nieuwe wijze vorm in haar leven. Ze traint een stuk minder maar loopt wel af en toe kleine lokale wedstrijdjes. Ze kan er nog steeds van genieten om daar de uitdaging in te vinden. De meeste van haar trainingen loopt ze op maximaal dempende schoenen zoals de New Balance 1080v13 of de ASICS GEL-Kayano 30.

Nadine, Run2Day Amsterdam


Training geven, zelf lopen, Nadine trekt meer dagen wel dan niet haar hardloopschoenen aan. De meest recente vondst in haar collectie hardloopschoenen is de Brooks Ghost Max. Lage drop, hoge stack en heerlijke demping. De ideale schoen voor lange duurlopen.

Ingrid, Run2Day Den Haag


Vroeger liep ze marathons maar haar voorkeur gaat tegenwoordig uit naar korte afstanden. Met haar voorliefde voor lichte vlotte schoenen koos ze dit jaar het vaakst voor de HOKA Mach 5 of de Saucony Endorphin Speed 3.

Benieuwd naar de topfavorieten van onze collega's voor de rest van 2023? Ontdek het in deel 3.