De Fuelcell 5280 is het kroonjuweel uit de nieuwe FuelCell collectie van New Balance. Snelheid zonder spikes, ontwikkeld vanuit de data van de snelste lopers van Team New Balance. De FuelCell 5280 is de meest reactieve schoen die New Balance tot nu heeft gemaakt. De gloednieuwe New Balance Performance Foam heeft de reactiviteit met 20% verbeterd en de grip met 10%. Door de unieke combinatie met de carbon plaat in de zool is de 5280 extreem reactief, zonder te veel comfort te verliezen.

Tester:
Jordy Hindriks (38 jaar), voorvoetlander, traint 4 keer per week. Werkt bij Run2Day als Sales- en marketingmanager.

Pasvorm & comfort


De New Balance FuelCell 5280 voelt aan als een spike. Snel en reactief. Dit zal niet de meest comfortabele schoen worden uit je collectie hardloopschoenen.
 
Demping


De 5280 is gemaakt voor de snelste 1 mijl wegwedstrijd ooit. De heeft de look & feel van een spike, maar geeft de demping die je nodig hebt voor op het asfalt.
 
Stabiliteit & flexibiliteit


In eerste instantie voelt de 5280 onstabiel aan, maar wanneer je snelheid opbouwt voel je de extreme reactiviteit van de carbon plaat.
 
Design


Het uiterlijk van de schoen heeft veel weg van een spike. De witte mesh bovenkant en ronde witte zool geven de schoen een strakke uitstraling.

Voor wie is de schoen geschikt


De New Balance 5280 is geschikt voor afstanden tot 5.000m. Zelf ben ik ervan overtuigd dat lopers met een goede loopstijl er een 5.000m op kunnen lopen. Toch komt de schoen het best tot zijn recht bij nog kortere afstanden. 1.500m op de baan maar ook voor kortere afstanden op de baan is het een superschoen. Mede door de enorme grip heb je niet het idee dat je op de baan spikepuntjes mist.
 
Overall oordeel:


Dit is een schoen voor de echte racer. De New Balance FuelCell 5280 is snel, reactief en kan je PR met gemak naar een hoger niveau tillen.

Ik wil wel benadrukken dat dit geen marathonschoen is. Wat de meest gestelde vraag is die wij tot nu toe ontvangen hebben.

Ben jij een wedstrijdloper, maar ben je toch meer op zoek naar een comfortabelere schoen? De Rebel lijkt het meest op de 5280, maar is zonder de carbon plaat en met een wat steviger bovenwerk.

De New Balance FuelCell 5280 is vanaf dinsdag 3 september exclusief verkrijgbaar bij Run2Day Amsterdam en in de Run2Day webshop voor €220,-. Lees meer over de New Balance FuelCell 5280.