Het Coronavirus zorgt ervoor dat veel hardloopevenementen niet doorgaan of verplaatst worden naar een nog nader te bepalen datum. De Rotterdam marathon, Parijs marathon zijn bekende marathons die al gecanceld zijn of verplaatst worden naar een datum later dit jaar. Daarnaast vinden alle evenementen met meer dan 100 deelnemers geen doorgang.

Run2Day houdt de ontwikkeling met betrekking tot het COVID-19 ook nauwlettend in de gaten. Wij krijgen namelijk veel vragen via onze live-chat met de vraag of hardlopen wel verstandig is, evenementen doorgaan etc etc. Als retailorganisatie met hardloopexperts geven wij geen medisch advies maar verwijzen wij iedereen door naar het RIVM, GGD en GHOR.

Wel adviseren wij in het algemeen het volgende:


We raden lopers ten zeerste af deel te nemen aan evenementen indien er koortsverschijnselen zijn (ten minste 38.0 graden Celsius) voorafgaand aan het evenement én ten minste één van de volgende verschijnselen: hoesten, kortademigheid. 

De belangrijkste maatregelen (bron RIVM) die je kunt nemen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen, zijn:
- Was je handen regelmatig
- Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus van belang om deze op te volgen.

Voor verdere richtlijnen en vragen omtrent het COVID-19 verwijzen we door naar:


RIVM richtlijnen COVID-19
RIVM FAQ
Of bel 0800-1351

Weten hoe wij als Run2Day omgaan met COVID-19? Lees hier meer