Hardloopschoenen dien je tijdig te vervangen. De vraag is vaak; wat is tijdig? Vaak ziet de hardloopschoen er nog goed uit van de buitenkant omdat je er niks geks mee doet. Je loopt er alleen vaak op hard.

Hardloopschoenen gaan gemiddeld tussen de 1.000 en 1.200 kilometer mee. Wanneer je gemiddeld 20 kilometer per week loopt bereik je deze afstand al binnen een jaar. Na deze afstand vermindert de demping van je schoen of verdwijnt deze zelfs helemaal. Ook al laat je je hardloopschoenen in de kast staan zonder erop te lopen, na zo'n drie jaar is de demping uit je schoenen verdwenen doordat het geblazen rubber in de zool na verloop van tijd uithard. Je kunt dit vergelijken met een spekje dat je buiten de snoeptrommel bewaart, dat droogt uit en wordt keihard. Het resultaat: meer belasting op je gewrichten en een grotere kans op blessures.
 
Verborgen slijtage
Het is lang niet altijd zichtbaar wanneer je schoenen versleten zijn. De zool of het bovenstuk van een schoen slijt namelijk minder snel dan de dempende elementen. Vaak merk je pas hoe versleten je oude schoenen zijn wanneer je een nieuw paar hardloopschoenen aantrekt.? Niet alleen de demping in hardloopschoenen is van cruciaal belang, maar met name de stabiliteit van de schoen.
 
Periodieke Schoen Keuring
Bij Run2Day vinden we het daarom heel gewoon dat je bij ons langskomt om je schoen te laten keuren door één van onze professionals. We hebben er zelfs een naam voor: de PSK (Periodieke Schoen Keuring). Vergelijk het met de APK voor je auto, alleen is deze service helemaal gratis. Wat houdt de PSK in? We kijken allereerst wat voor effect jouw loopstijl op de slijtage van de schoen heeft. Een neutrale loper die veel op zandpaden rent, doet relatief lang met zijn schoenen. Een overpronerende loper die veel op asfalt rent, verslijt ze juist relatief snel. Zijn je schoenen nog goed? Dan sturen we je gewoon weer naar huis. Meestal na een persoonlijke hardloopanalyse en een indicatie van het aantal kilometers dat je schoenen nog mee kunnen.
 
Vraag je je af of je hardloopschoenen nog good to go zijn? Kom langs in een van onze winkels voor een PSK. Je hoeft geen afspraak te maken. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar! 

En is je hardloopschoen nog goed genoeg om wat kilometers mee te blijven lopen, dan vertellen wij je dat ook eerlijk!

Bij alle 25 Run2Day winkels is er t/m 5 juli de Shoe2Care actie. Jij krijgt €20 tot 40€ inruilkorting op je nieuwe hardloopschoen als je je oude inlevert. Jouw oude hardloopschoenen krijgen een tweede leven in ontwikkelingslanden. Meer weten over Shoe2Care? Schoe2Care actie