We mogen bijna de wei in! Zondag is het zover en het belooft alweer een topeditie te worden. De weersverwachting is (voorlopig) gunstig, Lee is goed bij stem en we hebben het over Rotterdam, de aller allermooiste. Samen met HOKA staat ook een team Run2Day collega’s aan de start van de kwart en de hele marathon. We laten een paar van hen aan het woord over hun gedachten over deze dag.

MaxMax, 25 jaar, student organisatie psychologie & parttime verkoopmedewerker Run2Day Amsterdam


De afgelopen jaren liep ik 3 keer de halve marathon. De eerste zelf tijdens de pandemie, een keer in Egmond en een zware uphill in Italië. Mijn collega’s bij Run2Day hebben me geïnspireerd om nu voor het eerst voor de hele te gaan, blijft toch een dingetje die afstand. Wat ik er mooi aan vind is dat je dat niet zomaar kan, je moet er wat voor doen en wat voor laten. Die discipline opbrengen heb ik met plezier gedaan, ik volgde wekenlang strak mijn schema en alcohol heb ik zoveel mogelijk laten staan. Zoveel mogelijk dan, er moet ook nog een beetje geleefd worden :) Nu zo in de laatste weken zorg ik dat ik goed werk aan mijn hydratatie door veel water te drinken. Voedingstips voor de laatste week heb ik gehaald uit dit blog van Run2Day. Ik heb gekozen voor Sis gels, ik heb daarmee getraind en dat ging perfect. Dus ja, ik ben klaar voor Rotterdam, ik ga lopen op de Carbon X 3 van HOKA en ga weg op een tijd van 3:30. Kom maar op!

 

MirjamMirjam, 49 jaar, verkoopmedewerker bij Run2Day in Assen


De afgelopen 4 jaar ben ik enthousiaste medewerker bij Run2Day. Hardlopen is naast mijn grote gezin met 5 kinderen mijn grote passie. Zeker voor de lange afstanden heb ik heel veel liefde. Marathons, halve marathons, ik loop ze met het grootste plezier. Ook trailrunning heeft mijn hart. Rondom het prachtige Dwingelderveld is het elke keer weer fantastisch lopen. Dat trailrunnen is begonnen in Nieuw-Zeeland, waar we jaren hebben gewoond. Geen vlakke weg te bekennen, alleen maar prachtige natuur. Nu terug in Nederland ben ik eigenlijk net zo enthousiast om vlakke wedstrijden op de weg te lopen, volgend jaar hopelijk aan de start in Berlijn. Ook doe ik mee aan de Roparun. Aan mooie plannen dus geen gebrek! De marathon van Rotterdam heb ik 2 keer gelopen, dit jaar ga ik voor de kwart marathon. Ik ben vooral van plan om ervan te gaan genieten, maar een vlot tempo hoort daar zeker ook bij. De Carbon X 3 van HOKA zullen dus goed van pas komen. We gaan er een mooie dag van maken in Rotterdam met elkaar!

 

MarankaMaranka, 61 jaar, hardlooptrainer en verkoopmedewerker bij Run2Day in Nijmegen


Naast mijn werk bij Run2Day in Nijmegen ben ik hardlooptrainer. Mijn man en ik hebben samen sinds 11 jaar een hardloopschool en met veel plezier en enthousiasme begeleiden we een aantal loopgroepen. Omdat ik zelf deelneem aan de trainingen zorg ik er altijd voor dat ik gezond en fit ben. Ik doe daarom op de vrijdag ook altijd mijn eigen training. We hebben veel zin in de kwart marathon van Rotterdam! Mijn man en ik gaan er de avond ervoor heen en zo maken we er een sportief en gezellig weekend weg van. Thuiskomen ook weer bij De Mooiste, we zijn er al jaren bij. In 2016 liep ik er de hele marathon en vanuit de loopschool hebben we hem ook in de jaren erna in estafette vorm gelopen, het ene jaar de ene helft en het andere jaar de andere. Dit jaar voor het eerst de kwart en daarna gaan we andere lopers aanmoedigen. Die ga ik wel op tempo lopen, vandaar dat ik voor de Carbon X 3, een vlotte wedstrijdschoen, heb gekozen. In trainingen en duurloopjes ben ik ook te spreken over HOKA , dan draag ik graag de Clifton. Op naar Lee Towers dus, we gaan er weer voor!