De New Balance Fuelcell 5280 is het kroonjuweel uit de nieuwe FuelCell collectie van New Balance. Snelheid zonder spikes, ontwikkeld vanuit de data van de snelste lopers van Team New Balance. Wij hadden de eer om bij de product lancering van de 5280’s in Brooklyn, New York aanwezig te zijn.  

 

Geland in de VS


Ik kijk op mijn horloge wanneer ik ben geland op het vliegveld JFK in New York. Het is half 7 ’s ochtend en de lancering van de 5280’s begint pas om 12 uur ’s middags. Ik kan dus nog mooi een stukje rennen in Prospect Parc, één van de grootste parken met basketbalveld in Brooklyn. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik mijn New Balance Transit Quater Zip shirt en 5inch Accelerate shorts meegenomen.

Om half twaalf arriveer ik in een industriële loods in Brooklyn. Tussen de huizen door zie ik nog net de Brooklyn Bridge. Na leuke gesprekken met wat oude bekenden mochten we aanschuiven bij de eerste productpresentatie over de 5280. De meeste reactieve schoen die New Balance ooit heeft gemaakt met een carbon plaat. Voor middellange wegwedstrijden, maar niet langer dan 5km. Dat is interessant!

 

New Balance Fuelcell 5280 

Vragenrondje


Na de presentaties van de ontwerpers van New Balance hadden we nog wat tijd om technische vragen te stellen aan de ontwerpers. Want waarom zou je eigenlijk zoveel tijd en geld investeren om een paar schoenen te ontwikkelen die specifiek is gemaakt voor 1 mijl wegwedstrijden? Maar goed, techniek, ontwikkeling en innovatie spelen hier een belangrijke rol. In samenwerking met Team New Balance wil het bedrijf de snelste schoen maken voor wegwedstrijden. En dat is aardig gelukt.

New Balance Fuelcell 5280


4 teams Zwift Relay Mile


Tijd om de proef op te som te nemen. 4 teams uit Japan, Europa, Boston en New York namen het tegen elkaar op in een Zwift Relay Mile. 4 atleten (2 vrouwen en 2 mannen) mochten één voor één 1 mijl zo snel mogelijk afleggen op een loopband. Uiteindelijk wisten wij met Team Europa de tweede plek te bemachtigen. Japan ging er met de winst vandoor.

Na een inspirerende en leerzame product lancering, hebben we de dag met Team New Balance afgesloten in downtown Brooklyn. Ondanks dat de schoen nog even op zich laat wachten, kan ik niet wachten om hier de eerste wegwedstrijden mee te lopen.

De New Balance FuelCell 5280 is vanaf 3 september exclusief verkrijgbaar bij Run2Day Amsterdam en in de Run2Day webshop voor €220,-. Lees meer over de New Balance FuelCell 5280.

New Balance Fuelcell 5280