Een fantastisch marathon weekend is van start gegaan. Er zijn al heel veel kaarten geschud: Je hebt alles wat je kon geven in de training gestopt, de weersvoorspelling is goed. De dingen waar je nu nog invloed op hebt zijn beperkt, doe niet te veel, eet genoeg, drink genoeg en slaap zoveel als lukt.

Laatste tips voor de Mooiste:


Zodra het startschot klinkt is het eerste stuk even opletten: ga gedoseerd over de Erasmusbrug en hou er rekening mee dat hier geen goede GPS-verbinding is. Dit komt snel goed, maar ga niet te hard die eerste 2 km. Neem het zoals het komt.

Zodra je de Kuip gepasseerd bent probeer je tijdens de lange rechte stukken lekker in je tempo te komen. De ergste zenuwen heb je van je afgeschud, je focust je op het uitvoeren van je taak van vandaag. Neem je gels zoals je van plan was.

Zo steven je af op Ahoy, het halve marathonpunt en de 2e beklimming van de Erasmusbrug. Als je die over bent maak je je mentaal klaar voor het pittige Kralingse Bos. Laat je niet gek maken door dit stuk. Geniet ook van de rust en het wegblijven van alle prikkels. Blijf bij je missie en realiseer je dat je al ruim over de helft bent en de slotfase nadert.

Die slotfase is fantastisch. Want hoe zwaar ook, het wordt steeds drukker en al het enthousiaste publiek staat er ook voor jou om je richting die Coolsingel te loodsen.

De laatste 500 meter zullen je ongetwijfeld een glorieus gevoel geven, probeer dan nog even door te zetten voor een mooie eindsprint.

Vergeet nooit:


Hou je aan je plan.

Verdeel je race in blokken. (van gel naar gel, 3x14, iets waar je je aan vast kunt houden.)

Geef aandacht aan het moment, neem waar wat er gebeurt.

Geef geen ruimte aan negatieve gedachten, dingen of mensen.

Moedig jezelf aan.

YOU GOT THIS!


Andere blogs met tips over de marathon: 


Marathon Life Hacks 

Race schermen