Chat with us, powered by LiveChat

Mini Cart

Kalid Choukoud
Wedstrijdschoenen

Khalid behoort na zijn lange carrière nog steeds tot de absolute marathon top. Met zijn PR van 2:09:55 die hij in Siena liep is hij de vierde snelste Nederlander ooit op de marathon. In de wedstrijdloze periode door COVID toonde hij zich op social media week op week strijdbaar en is meer dan klaar voor wat komen gaat.

Wedstrijdschoenen

Een racebeest kun je hem gerust noemen.

Choukoud, 35 jaar, is een veelzijdig atleet. Hij kwam uit het kickboksen, toen hij in 2004 zijn eerste hardloopwedstrijden liep. Zijn bouw: gespierd, afgetraind maar niet zo tenger als de standaardmarathonloper. Jarenlang kon hij niet goed kiezen op welke afstanden hij zich wilde focussen. Hij is goed in crossen, wint races over 10 Engelse mijlen én maakte in 2014 een droomdebuut op de marathon. Een racebeest kun je hem gerust noemen. Als er iemand een abonnement heeft op ‘niet opgeven’ is het Khalid Choukoud. Zijn stamina leverde hem onlangs een ticket op naar de Olympische marathon van deze zomer.

Khalid Choukoud
Khalid Choukoud
Khalid Choukoud

Na Japan ben ik voor altijd een OlympiërKhalid traint vaak op de Nike Alpha Fly, een wat zachtere schoen. Na een jarenlange zoektocht naar de beste schoen, lijkt hij die nu gevonden te hebben. De Alpha Fly's helpen hem zijn spieren minder te belasten. Zo heeft hij gemerkt dat hij na 30 kilometer geen last heeft van zijn kuiten en dat werkt ook mentaal door. De schoen maakt je sneller, dat klopt, maar er zit geen motor in! Je moet het tempo zelf volhouden. Je benen blijven er frisser bij. De klappen op het asfalt zijn minder hard, waardoor er ook minder regenwater opspat en dat is minder koud. De Nike Vapor Fly Next% is lichter en sneller; daarmee loopt Choukoud zijn snelle trainingen en wedstrijden. Al zijn trainingen doet hij op carbonschoenen.

‘Het loopt lekker en ik herstel sneller met deze schoenen, waardoor ik ook de volgende dag weer hard kan trainen.’

Shop de favoriete race gear van Khalid

Khalid Choukoud loopt in een Nike AeroSwift Singlet. Deze singlet zorgt voor een licht gevoel en bewegingsvrijheid tijdens je wedstrijd. Het innovatieve, op hardlopers geïnspireerde design houdt je bovendien fris tijdens intensieve runs.

Hieronder draagt Khalid een Nike Aeroswift 2inch Short als voorbereiding op welke race dan ook. Deze shorts zijn licht en ventilerend en hebben een handige zak voor kleinere items. Zowel de singlet als short zijn gemaakt van materiaal met meer dan 75% gerecycled polyester.

De Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 hardloopschoen is dé snelste hardloopschoen van dit moment en de laatste jaren. Dit is een echte recordbreker. Ben je opzoek naar een wedstrijdschoen of snelle schoen voor intervaltrainingen, dan is de Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 een optie voor jou.

This is default alt image
This is default alt image
This is default alt image

In gesprek met Khalid Choukoud

Khalid Choukoud interview
Khalid Choukoud interview
Khalid Choukoud